SUA: Un general paraşutist îl va înlocui pe generalul Kenneth McKenzie în fruntea CENTCOM

SUA: Un general paraşutist îl va înlocui pe generalul Kenneth McKenzie în fruntea CENTCOM

Preşedintele Joe Biden l-a numit pe comandantul celor mai experimentate unităţi din armata americană, generalul Michael Kurilla, să conducă operaţiunile americane în Orientul Mijlociu, potrivit unui anunţ de vineri al Pentagonului, transmite AFP.

Dacă numirea sa va fi confirmată de Senat, generalul Michael Kurilla îi va urma generalului de marină Kenneth McKenzie în fruntea Comandamentului Central (CENTCOM) al armatei americane care supervizează operaţiunile militare din Irak, Siria, Afganistan şi Yemen.

Potrivit biografiei oficiale, generalul Kurilla, în vârstă de 55 de ani, este în prezent la comanda celui de-al 18-lea Corp Aeropurtat, care reuneşte, la Fort Bragg, în statul Carolina de Nord, majoritatea forţelor de intervenţie ale armatei SUA.

Absolvent al Academiei militare West Point, Michael Kurilla a luptat în Kosovo, Afganistan şi Irak, unde a fost grav rănit în timpul unui atac asupra Mosulului, în 2005.

El a deţinut, totodată, responsabilităţi în cadrul Statului Major şi a comandat prestigioasa Divizie 82 a paraşutiştilor, cunoscută pentru participarea la debarcarea în Normandia din 1944.

Armata americană este organizată în comandamente geografice precum AFRICOM pentru Africa sau EUCOM pentru Europa, dar şi tematice, aşa cum este cazul comandamentului strategic STRATCOM, care se ocupă de armamentul nuclear, sau SPACECOM, comandamentul care se ocupă de spaţiu. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fosta țiitoare a lui Dragnea s-a combinat cu fostul patron de la Sensiblu

2 VIDEO Priviți, soldații ucraineni folosesc obuzierele italiene FH70, dar trag cu muniție produsă în Finlanda!

3 ULTIMA ORĂ E disperare mare! / Rusia scoate din depozitele armatei și prima generaţie a lui T-80!

4 VIDEO „Nu mai are fiere, splină, o parte din ficat, coastele i-au pătruns în plămâni” / Patru polițiști de la SAS, reținuți după ce au bătut un bărbat c…

5 Hopa! Soldații ruși și-au creat pe Telegram o „scorbură” pe care Kremlinul nu o poate controla