SUA: Un judecător federal din Hawaii reînnoiește blocarea decretului lui Trump privind migrația

SUA: Un judecător federal din Hawaii reînnoiește blocarea decretului lui Trump privind migrația

Un judecător federal din Hawaii a reînnoit miercuri seară blocarea noii versiuni a decretului privind migrația al lui Donald Trump pe întreg teritoriul Statelor Unite, după ce a suspendat aplicarea ordinului prima dată în urmă cu două săptămâni, relatează AFP.

Judecătorul din Hawaii Derrick Watson a explicat că și-a transformat ordinul temporar într-unul preliminar.

O astfel de formă juridică permite în general ca decizia să nu mai aibă nevoie să fie reînnoită, a explicat procurorul general din Hawaii, Doug Chin.

Acest lucru înseamnă de asemenea că administrația Trump nu va putea amenda această versiune a decretului atât timp cât este contestată în justiție.

Judecătorul Derrick Watson a suspendat prima versiune a decretului privind migrația la 15 martie, cu o zi înainte de intrarea în vigoare a interdicției privind intrarea pe teritoriul SUA a cetățenilor din șase țări majoritar musulmane.

Ambele versiuni ale acestui decret asupra migrației dorit de președintele american au fost aspru criticate, fiind interpretate ca un act îndreptat împotriva musulmanilor care doresc să vină în Statele Unite.

În prima sa contestare, judecătorul a explicat că, după mai multe declarații făcute de Donald Trump cu privire la musulmani, a ajuns la concluzia că decretul conținea "dovezi semnificative și de netăgăduit de animozitate religioasă", în contextul în care populația țărilor vizate este de confesiune musulmană între 90,7 și 99,8%.

Potrivit lui Donald Trump, acest decret asupra migrației este necesar pentru a garanta securitatea Statelor Unite împiedicând intrarea extremiștilor radicali pe teritoriul american.

Departamentul de Justiție al SUA urmează să facă apel.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...