SUA: Un lider republican glumeşte pe tema dorinţei sale de a o agresa pe democrata Nancy Pelosi

SUA: Un lider republican glumeşte pe tema dorinţei sale de a o agresa pe democrata Nancy Pelosi

Liderul republicanilor din Camera Reprezentanţilor, Kevin McCarthy, a fost îndemnat duminică să îşi ceară scuze ori chiar să demisioneze după ce făcut o glumă despre dorinţa sa de a o agresa fizic pe preşedinta democrată a acestei instituţii, Nancy Pelosi, notează AFP.

Kevin McCarthy a primit un ciocănel, atributul prin excelenţă al persoanei care prezidează Camera Reprezentanţilor, în cursul unui eveniment de strângere de fonduri, sâmbătă, în statul Tennessee, situat în sudul Statelor Unite.

Cadoul se referea la victoria pe care republicanii speră să o obţină la alegerile de la jumătatea mandatului, în 2022. În această ipoteză, Kevin McCarthy ar înlocui-o pe Nancy Pelosi.

"Vreau să mă vedeţi când Nancy Pelosi îmi va da acel ciocănel (...) Îmi va fi greu să nu o lovesc cu el", a spus republicanul despre Nancy Pelosi, adăugând, totuşi, că în realitate s-ar abţine, potrivit publicaţiei Washington Post şi unei jurnaliste de la un ziar local din Nashville prezentă în cursul serii.

"Nu credeţi că Statele Unite s-au săturat de violenţe politice ca aceasta?", a scris pe Twitter Ted Lieu, congresman republican de California. "Trebuie să vă cereţi scuze ori să demisionaţi", a adăugat el.

Debbie Dingell, aleasă democrată de Michigan, a pretins de asemenea scuze. "Genul acesta de afirmaţii a provocat violenţă şi moarte la Capitoliu", a comentat ea, de asemenea, pe Twitter , referindu-se la asaltul din 6 ianuarie asupra sediului Congresului SUA de către o mulţime de partizani ai lui Donald Trump.

Teresa Isabel Leger Fernandez, reprezentantă democrată de New Mexico, a scris pe Twitter : "Violenţa împotriva femeilor nu este o glumă. Violenţa politică nu este o glumă. Aceste afirmaţii sunt misogine şi periculoase".

Relaţiile dintre Nancy Pelosi şi Kevin McCarthy sunt conflictuale. Democrata l-a catalogat recent pe republican ca "imbecil", deoarece se opune purtării măştii în faţa recrudescenţei pandemiei de COVID-19. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Hopa! A mai apărut o creștină în povestea fraților Tate!

2 VIDEO Noua Eră / Primul om de pe planetă care și-a întinerit vârsta organelor cu 25%

3 Fulgy, fiul Clejanilor, trece pe „hard” cu Bia Khalifa?

4 „Începutul sfârșitului” / Fostul colonel FSB Igor Ghirkin, previziuni sumbre pentru trupele rusești de pe front

5 VIDEO „Ce să fac, mă băieți, cu banii ăștia?” / Patronul de club care se spărgea în figuri, condamnat la peste 8 ani de închisoare pentru contrabandă și…