SUA: Un mare juriu reunit pentru a stabili asupra unui eventual proces Trump (media)

SUA: Un mare juriu reunit pentru a stabili asupra unui eventual proces Trump (media)

Un mare juriu a fost constituit pentru a stabili dacă dosarul procurorului de Manhattan legat de Donald Trump şi grupul său poate justifica un proces, au informat marţi mai multe media americane, notează AFP.

Solicitat de AFP, un purtător de cuvânt al procurorului Cyrus Vance a refuzat orice comentariu.

Potrivit cotidianului Washington Post, juraţii au fost selectaţi recent şi se vor întâlni trei zile pe săptămână timp de şase luni pentru a examina piesele dosarului.

În dreptul penal american, cazurile importante sunt adesea înaintate de acuzare unui mare juriu, constituit din persoane din societatea civilă, ca juraţii într-un proces obişnuit.

Marele juriu examinează, în secret, dosarul şi poate cere, de asemenea, documente suplimentare ori să audieze unul sau mai mulţi martori.

La finalul examinării, el determină, cu majoritate, dar nu neapărat în unanimitate, dacă există motive pentru punerea sub acuzare, preambulul unui proces.

Constituirea marelui juriu indică faptul că procurorul Vance consideră că are suficiente dovezi pentru a merge la proces.

Cyrus Vance anchetează din 2019 asupra unor posibile manipulări contabile ale Trump Organization, holdingul lui Donald Trump care gestionează toate interesele sale.

Procurorul din Manhattan caută în principal să stabilească dacă grupul a umflat în mod artificial valoarea activelor sale pentru a obţine împrumuturi mai mari şi, în acelaşi timp, le-a subevaluat în declaraţiile fiscale pentru a-şi reduce impozitele.

Dacă îi revine lui Cyrus Vance să obţină o punere sub acuzare, nu înseamnă neapărat că este vorba chiar de Donald Trump. Ar putea viza Trump Organization ca persoană juridică sau colaboratori ai fostului preşedinte american din cadrul acestui holding.

Potrivit mai multor media americane, serviciile procurorului de Manhattan s-au interesat recent de directorul financiar al Trump Organization, Allen Weisselberg, un loial susţinător al lui Donald Trump. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șeful unui clan mafiot din Austria și-a tocat dușmanii, i-a făcut mici și i-a mâncat cu muștar și ceapă

2 Așa o fi? / Sau e doar o nouă intoxicare a Mafiei PSD?

3 „Piggy își bate la propriu joc de voi gâștele” / Oana Zăvoranu șterge pe jos cu Oana Roman

4 Ce dobitoc sinistru! / Cozmin Guşă mai apare cu doar 0,125% la Realitatea Plus! / El minte în continuare că are 49…

5 De citit / Cât ne costă prostia și ticăloșia politicienilor care ne conduc