SUA: Un meteorit a explodat deasupra orașului Phoenix, Arizona

SUA: Un meteorit a explodat deasupra orașului Phoenix, Arizona

Lumina strălucitoare, însoțită de o bubuitură puternică, ce a fost observată pe cerul orașului Phoenix, Arizona (SUA), joi dimineața, reprezintă explozia unui meteorit care a intrat în atmosfera terestră cu o viteză de mii de kilometri pe oră, conform lui Laurence Garvie, cercetător la Centrul pentru Studiul Meteoriților din cadrul Universității de stat din Arizona, scrie portalul msn.com.

Sursa foto: edition.cnn.com

Conform lui Garvie, lumina puternică de pe cer nu provenea de la o ploaie de meteoriți, ci mai degrabă de la prăbușirea unei singure roci cosmice care s-a intersectat cu Terra.

Înregistrarea video arată că cerul a devenit brusc luminos și din ce în ce mai strălucitor. A urmat o bubuitură puternică ce a trezit mulți localnici din somn. Apoi lumina de pe cer a scăzut în intensitate.

Unul dintre martori, o femeie din Snowflake, statul Arizona, a povestit că s-a trezit din cauza unui zgomot foarte puternic, crezând că cineva încearcă să intre în locuința sa. Ea a verificat ce arată camera de filmat din fața ușii locuinței cu ajutorul unei aplicații de pe telefonul mobil și a văzut o explozie intensă de lumină pe cer.

AGERPRES/(As-autor. Liviu Tatu, editor: Codruț Bălu, editor online: Simona Aruștei)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina