SUA: Un om al străzii care a ajutat o femeie cu ultimii săi bani și-a cumpărat casă în urma donațiilor

SUA: Un om al străzii care a ajutat o femeie cu ultimii săi bani și-a cumpărat casă în urma donațiilor

Un veteran militar fără adăpost care a ajutat o femeie rămasă fără combustibil pe o autostradă din Statele Unite, oferindu-i acesteia singurii săi bani, o bancnotă de 20 de dolari, nu mai este nevoit să trăiască pe străzi după ce mii de persoane au donat bani pentru a-l ajuta după gestul pe care l-a făcut, informează miercuri The Telegraph.

Sursa foto: gofundme.com

Johnny Bobbitt Jr, în vârstă de 34 de ani, a sărit în ajutorul tinerei Kate McClure care rămăsese noaptea în pană de combustibil pe o autostradă din Philadelphia. El a ținut să se asigure că aceasta se afla în siguranță și a parcurs pe jos două mile pentru a-i aduce benzină.

Vestea despre fapta sa bună s-a răspândit rapid după ce Kate McClure a inițiat o campanie pe ''Gofundme'', o pagină de internet dedicată strângerii de fonduri pentru cauze nobile. Suma colectată a ajuns la incredibila valoare de 399.000 de dolari.

Fostul veteran de Marină, care a devenit persoană fără adăpost în urmă cu 18 luni, și-a exprimat bucuria după ce și-a cumpărat, săptămâna aceasta, o locuință cu o parte din banii din această campanie.

''Mulțumesc tuturor, cu ajutorul lui Kate și al lui Mark (prietenul ei — n.r.) am reușit să achiziționez ieri noua mea casă!'', a explicat el, potrivit sursei citate. ''Senzația este de nedescris și se datorează susținerii și generozității pe care fiecare dintre voi a arătat-o. Voi continua să vă mulțumesc tuturor în fiecare zi până la sfârșitul zilelor'', a adăugat veteranul.

Kate McClure a menționat, la rândul său, că ''el nu va mai fi nevoit niciodată să își facă griji legat de un acoperiș deasupra capului''.

Pentru Johnny Bobbitt au fost de asemenea înființate alte două fonduri, unul pentru ca bărbatul să aibă posibilitatea să încaseze un mic ''salariu'' în fiecare an și un ''fond de pensie care va fi investit inteligent de un consultant financiar''. Veteranul va obține acces la cont ''într-o perioadă de timp agreată de el'' și a declarat că intenționează să își cumpere o cabană și o suprafață de pământ la țară unde se va putea retrage.

''Un cont bancar va fi deschis pentru el cu fonduri pentru nevoile zilnice care îl va ajuta până își va găsi o slujbă'', a adăugat McClure. ''El va face donații câtorva organizații și oamenilor care l-au ajutat în ultimii doi ani să treacă prin această perioadă grea a vieții sale'', a adăugat ea.

Bobbitt a donat o parte din bani pentru a-l ajuta pe alt veteran rămas fără adăpost despre care a declarat că este ''candidatul perfect pentru a continua șirul de fapte bune''.

O altă dorință a veteranului este aceea de a-și cumpăra un Ford Ranger din 1999, mașină pe care a descris-o drept camioneta sa ''de vis''.

Kate McClure a povestit în luna noiembrie că omul străzii a găsit-o în mașină, disperată că i se terminase benzina, la ieșirea de pe autostradă. John Bobbitt s-a apropiat de ea și i-a cerut să încuie portiera și să rămână în mașină. După un timp s-a întors cu un bidon de benzină.

''Johnny se așează pe marginea străzii în fiecare zi cu un carton în mână, m-a văzut că m-am oprit și că se întâmplă ceva (...) Și-a dat singurii săi 20 de dolari ca să-mi cumpere benzină și să se asigure că ajung cu bine acasă", a povestit tânăra în vârstă de 27 de ani.

Kate a început să vină la locul unde Johnny obișnuia să cerșească pentru a-i aduce bani și haine, însă pe 10 noiembrie i-a venit ideea să apeleze la site-ul ''Gofundme''. Cu banii strânși, ea dorea să-i închirieze lui Johnny o locuință și să-i cumpere o mașină veche pentru ca veteranul de război să poată începe o nouă viață. Deși scopul său era de a strânge 10.000 de dolari pentru Johnny, colecta a depășit toate așteptările.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Noul Nostradamus” din Brazilia, profeție care dă fiori

2 Familia de interlopi Kalu, tatăl și fiii care spărgeau dinții cu ciocanul de șnițele, în urmărire

3 Ce știe Fukuyama? / „Un colaps mult mai mare al Rusiei se va dezvălui în zilele următoare”

4 VIDEO Europa se pregătește de război? Un tren plin cu tancuri se poloneze se îndreaptă spre graniță

5 Înlăturarea lui Putin de la putere este deja pregătită, spun serviciile secrete ucrainene