SUA: Un republican propune ca membrii Congresului să poată purta arme oriunde în țară, cu excepția Capitoliului

SUA: Un republican propune ca membrii Congresului să poată purta arme oriunde în țară, cu excepția Capitoliului

Un membru republican al Camerei Reprezentanților a anunțat miercuri că a depus un proiect de lege care îi autorizează pe congresmeni să poarte arme în orice loc din țară, cu excepția clădirii Capitoliului, sediul Congresului american, transmite Reuters.

Sursa foto: Rep. Jody Hice / Twitter

Jody Hice, care reprezintă statul Georgia, și-a prezentat propunerea drept un pas important pentru asigurarea siguranței personale a legislatorilor, ''în lumina recentelor evenimente'', cu referire probabilă la atacul produs săptămâna trecută, când un bărbat a deschis focul împotriva unor membri republicani ai Congresului care se antrenau pentru un meci caritabil de baseball.

''Protecția personală și capacitatea de a te apăra singur împotriva unui agresor constituie parte a țesăturii Constituției noastre, din care motiv cred cu ardoare în Al Doilea Amendament'', care le oferă cetățenilor americani garanțiile legale pentru a deține și purta arme de foc, a explicat Hice într-un comunicat.

''Deși membrii Congresului sunt cu toții americani obișnuiți, este evident și că purtăm o țintă pe spate'', a adăugat el. ''În lumina recentelor evenimente, este incredibil de important ca membrii Congresului să-și păstreze capacitatea de a-și putea asigura singuri securitatea personală, indiferent de oraș sau stat'', a mai explicat Hice.

El a precizat că a introdus acest proiect marți, la mai puțin de o săptămână după ce un bărbat a deschis focul asupra unor congresmeni republicani la un antrenament de baseball în orașul Alexandria, Virginia, o suburbie a capitalei Washington.

Steve Scalise, al treilea în ierarhia Partidului Republican în Camera Reprezentanților, a fost rănit în atac, aceeași soartă având-o și un asistent republican, un lobbyist și un polițist care îi asigura securitatea congresmanului.

Agresorul, un fost voluntar în campania Bernie Sanders, candidat la nominalizarea Partidului Democrat pentru Casa Albă, a fost ucis în schimbul de focuri cu poliția.

Steven Scalise a fost supus mai multor intervenții chirurgicale în urma rănii la șold suferite, starea sa de sănătate fiind declarată miercuri ''bună''.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro