SUA: Unul dintre participanţii la asediul Capitoliului, arestat după ce s-a lăudat pe internet

SUA: Unul dintre participanţii la asediul Capitoliului, arestat după ce s-a lăudat pe internet

Justiţia americană a pus sub acuzare un newyorkez de 50 de ani, utilizând în special o conversaţie de aplicaţia de întâlniri online Bumble, unde atacatorul s-a lăudat că a participat la asaltul asupra Capitoliului din Washington în ianuarie, notează AFP.

Robert Chapman, 50 de ani şi cu domiciliul în Yonkers, statul New York, este acuzat că a pătruns ilegal în incinta Congresului SUA, potrivit unui mandat de arestare al FBI datat joi.

La 6 ianuarie, o mulţime de partizani ai lui Donald Trump, încurajaţi de omul de afaceri republican, au luat cu asalt Capitoliul pentru a contesta certificarea rezultatului alegerilor prezidenţiale din noiembrie 2020 şi victoria lui Joe Biden.

O săptămână mai târziu, Robert Chapman i-a spus unei persoane cu care discuta pe Bumble că a făcut parte din grupul de atacatori.

"Am invadat Capitoliul. Am ajuns până la Statuary Hall!", s-a lăudat el într-o conversaţie a cărei captură de ecran a fost difuzată de justiţia americană.

"Nu ne potrivim", i-a răspuns laconic cealaltă persoană care s-a grăbit să contacteze poliţia.

După acest raport, un agent FBI a studiat imagini ale camerelor de securitate pentru a-l identifica pe Robert Chapman, care se afla într-adevăr în acea sală a Capitoliului în cursul asaltului.

FBI a găsit, de asemenea, fotografii şi mesaje publicate pe Facebook care atestă prezenţa lui Robert Chapman în sediul legislativului american la 6 ianuarie.

Potrivit canalului de televiziune WNBC din New York, Robert Chapman a fost arestat joi în oraşul Carmel (statul New York), apoi a compărut prin videoconferinţă în faţa unui tribunal federal.

Ulterior, a fost eliberat condiţionat, mai scrie AFP. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi amănunte picante

2 Amănunte picante rău! / Androneasca, la pușcărie? / Costoiu a turnat-o pe „mami Cati” în fața judecătorilor!

3 Și ăsta a fost pilos? / „Tatăl meu avea o funcție politică destul de importantă”

4 Ceas de 180.000 de dolari! / L-o avea de la interlopul care-și permitea să-i zică „curvă”?

5 Dezvăluiri despre Antene, Radu Tudor și servicii...