SUA: Vicepreședintele Mike Pence crede că Donald Trump va fi un nou Ronald Reagan

Vicepreședintele american Mike Pence l-a descris joi pe Donald Trump drept un nou Ronald Reagan și le-a cerut politicienilor americani de dreapta să se mobilizeze în susținerea planurilor noului lider de la Casa Albă, consemnează agenția EFE.

'De la început, președintele nostru m-a făcut să-mi aduc aminte de cineva care m-a inspirat să mă alătur cauzei conservatorismului în urmă cu aproape 40 de ani: președintele Ronald Reagan', a afirmat Pence într-un discurs susținut la conferința anuală a CPAC (Conservative Political Action Conference), eveniment care este principala reuniune a dreptei americane și la care însuși Trump va avea vineri o intervenție.

'Cred că președintele Trump a dat expresie aspirațiilor și frustrărilor poporului american, cum niciun alt lider nu a făcut după Reagan', a continuat Mike Pence, insistând asupra președintelui republican ce a condus SUA între anii 1981 și 1989 și care de atunci a rămas un politician simbol pentru dreapta americană.

Vicepreședintele Pence, cunoscut pentru conservatorismul său în unele teme sociale, a mai apreciat în discurs că 'succesul mișcării' Trump și al dreptei americane în general va depinde de capacitatea de a contracara acțiunile 'celeilalte părți', care își apără consecvent 'statu quo-ul eșuat'.

La conferința de anul trecut a CPAC, Trump nu a fost prezent, el preferând să participe la acțiuni electorale în statul Kansas, fapt pentru care Ted Cruz și Marco Rubio, doi dintre adversarii săi în alegerile primare republicane, l-au criticat atunci că nu ar fi suficient de 'conservator'.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Expert biolog de la Rutgers University subliniază că virusul ar putea să se fi scurs de la Institut…

2 VIDEO Priviți! Aceste specimene tocmai au intrat în țară! Ascultați ce spun!

3 VIDEO Primarul PSD al comunei tulcene Crişan a fost arestat preventiv după ce a fost prins în flagrant luând m…

4 Profesorul Sarafoleanu / Marii noștri epidemiologi nu sunt puși unde trebuie. Aș vrea să-i văd în jurul președi…

5 Scrisoare deschisă a unui diasporean către România

recomandări

Te ia DNA: Celina Rusu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Da, pisica asta chiar există