SUA: Violențe la o reuniune a Ku Klux Klan în California, trei răniți

SUA: Violențe la o reuniune a Ku Klux Klan în California, trei răniți

Trei persoane au fost rănite prin înjunghiere, dintre care una grav, și alte 13 au fost arestate în ciocniri sâmbătă în California (sud-vestul SUA) între membri Ku Klux Klan și adversari ai acestui grup rasist, au declarat martori oculari și poliția.

Șase membri ai Ku Klux Klan (KKK), o organizație ce militează pentru supremația albilor, care au venit la o întâlnire la amiază la Anaheim, un oraș din California la sud-est de Los Angeles, au fost atacați de o mulțime de militanți ostili, a declarat pentru AFP un martor, Brian Levin.

"Șase membri KKK au sosit și au fost imediat atacați de protestatari, după care un protestatar a fost înjunghiat", a declarat sergentul Daron Wyatt, purtător de cuvânt al poliției din Anaheim. Atacul inițial a declanșat "mai multe confruntări separate", a spus el.

Cele trei persoane rănite cu cuțite sunt toți protestatari și doi membri KKK au fost călcați în picioare de mulțime, a mai declarat sergentul Wyatt.

În urma violențelor, poliția a arestat treisprezece persoane, dintre care șase membri KKK și șapte protestatari, a adăugat purtătorul de cuvânt.

În timpul ciocnirilor, protestatarii au spart parbrizul și o fereastră a vehiculului cu care au sosit membrii KKK, a declarat Brian Levin, un cercetător ce conduce Centrul pentru studiul urii și extremismului la California State University din San Bernardino.

"Am ajutat doi Klansmen (membri KKK) să se adăpostească", a indicat el. "Am spus în fața mulțimii: doctorul King nu ar aproba așa ceva, vă rog, nu faceți rău acestor oameni", a adăugat Levin, care venise la reuniune ca observator și a încercat să calmeze violențele.

El s-a referit la Martin Luther King, militant istoric împotriva segregării rasiale în Statele Unite și pentru pace, Premiul Nobel pentru Pace în 1964, asasinat în 1968, amintește France Presse.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria