SUA vor anunța cel mai mare pachet de asistență militară pentru Ucraina

SUA vor anunța cel mai mare pachet de asistență militară pentru Ucraina

SUA vor anunța un nou pachet de asistență militară pentru Ucraina. Noul pachet va fi cel mai mare venit din partea conducerii de la Washington, în valoare de circa 3 miliarde de dolari, afirmă un oficial american.

SUA vor anunța cel mai mare pachet de asistență militară pentru Ucraina

Un oficial oficial american, citat de Reuters, a spus că SUA se pregătește să anunțe cel mai mare pachet de asistență de securitate pe care îl va trimite Ucrainei, cel mai probabil la data la care ucrainenii serbează Ziua Independenței.

Cele aproximativ 3 miliarde de dolari ar proveni din Inițiativa pentru Asistența de Securitate pentru Ucraina (USAI), potrivit Hotnews . Acestea au fost aprobate de Congresul SUA, ceea ce permite guvernului Biden să achiziționeze armament de la producători, fără a mai fi nevoie să folosească stocurile actuale de armament interne.

Sub protecția anonimatului, oficialul american ar fi spus că armele și muniția necesare apărării pe termen mediu a Ucrainei sunt de același tip ca și cele incluse în pachetele de asistență de până acum.

În cazul în care armele și muniția vor fi achiziționate direct de la producători prin programul USAI, este posibil ca livrarea să aibă loc abia peste câteva luni.

Până în prezent, SUA au furnizat ajutoare militare Ucrainei în valoare de 10.6 miliarde de dolari.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...