SUA vor debloca un ajutor de urgenţă pentru infrastructura energetică a Ucrainei

SUA vor debloca un ajutor de urgenţă pentru infrastructura energetică a Ucrainei

SUA au anunțat că vor debloca un ajutor financial pentru infrastructura energetică a Ucrainei. Acest ajutor are ca scop acoperirea daunelor produse de forțele armate ruse asupra infrastructurii energetice.

Antony Blinken FOTO EPA EFE

Ajutorul financiar care va fi detaliat de secretarul de stat american Antony Blinken, sosit luni seară la Bucureşti, "va fi substanţial şi nu s-a terminat", le-a spus jurnaliştilor unul dintre responsabili, sub acoperirea anonimatului, refuzând să ofere detalii suplimentare sau suma exactă.

Totuşi, el a amintit că administraţia Biden a bugetat 1,1 miliarde de dolari pentru energie în Ucraina şi Republica Moldova.Acesta se înscrie în perspectiva unei conferinţe internaţionale a donatorilor în "sprijinirea rezistenţei civile ucrainene", care va avea loc pe 13 decembrie în Franţa, a subliniat el, potrivit Agerpres.

De la începutul lunii noiembrie, Rusia a lansat o campanie masivă de lovituri cu rachete asupra infrastructurii energetice din Ucraina. Guvernul ucrainean a anunțat că infrastructura a fost avariată în proporție de 25%-30%.

"Ceea ce fac ruşii este să vizeze în mod special staţiile de transformare de înaltă tensiune", şi nu doar centralele electrice în sine, pentru a perturba întregul lanţ de la producţie la distribuţie, a explicat responsabilul american.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu