SUA/alegeri: Bernie Sanders a strâns 25,3 milioane de dolari în al treilea trimestru pentru campania din 2020

SUA/alegeri: Bernie Sanders a strâns 25,3 milioane de dolari în al treilea trimestru pentru campania din 2020

Bernie Sanders, unul din candidaţii democraţi la preşedinţia Statelor Unite, a strâns 25,3 milioane de dolari în trimestrul al treilea din 2019 pentru campania sa vizând Casa Albă, acumulând 1,4 milioane de donaţii individuale şi depăşind cele 18 milioane de dolari colectate în trimestrul al doilea, notează marţi Reuters.

Oficialii campaniei lui Sanders, senator american de Vermont, au declarat că fondurile mari strânse dovedesc că el continuă să fie puternic în cursa prezidenţială democrată, în ciuda scăderii sprijinului de care se bucură în unele sondaje de opinie din ultimele două luni.

Sanders, plasat luni de zile al doilea după fostul vicepreşedinte al Statelor Unite Joe Biden în majoritatea sondajelor prezidenţiale democrate, apare de asemenea în urma colegei democrate progresiste Elizabeth Warren, senatoare de Massachusetts, în mai multe sondaje recente.

Sanders este primul dintre cei 19 candidaţi care aspiră la nominalizarea democrată în campania din 2020 împotriva preşedintelui Donald Trump care anunţă totalul fondurilor colectate în al treilea trimestru. Fondurile pentru Sanders depăşesc cea mai mare sumă strânsă de un democrat în al doilea trimestru, 24,8 milioane de dolari pentru rivalul Pete Buttigieg, primar din South Bend, Indiana.

Echipa de campanie a lui Sanders s-a grăbit să facă publică suma mare de fonduri strânsă, anunţând-o reporterilor la doar câteva minute după termenul trimestrial stabilit de Comisia pentru alegeri federale pentru declararea totalului donaţiilor, luni la miezul nopţii.

Campaniile trebuie să depună rapoarte financiare detaliate până la 15 octombrie. Potrivit echipei sale, Sanders a strâns în total 61,5 milioane de dolari de când şi-a lansat candidatura în februarie.

Aproape toţi donatorii lui Sanders nu au atins nivelul maxim al contribuţiei permise, ceea ce înseamnă că pot oferi din nou bani pe măsură ce cursa continuă. Primele alegeri pentru nominalizarea democrată au loc în statul Iowa pe 3 februarie 2020.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Rușii sunt „crăcănați”! / Exploziile de dimineață din Crimeea ar putea avea o importanță strategică majoră

2 ULTIMA ORĂ Rusia pregătește un atac masiv asupra Ucrainei din Belarus. Imaginile surprinse din satelit de pe aerodromul Zyabrivka

3 Au fost antrenați de americani și canadieni / Cine sunt „sabotorii”, noul coșmar al Rusiei în Crimeea

4 Ucraina pregătește contraatacul! / „Urechile rușilor se deschid doar atunci când o bâtă militară gigantică le lovește capul”

5 Un general ucrainean din GRU prins că a trimis Rusiei informații secrete a încercat să-i împuște pe anchetatori