SUA/alegeri: Carson își spală cămășile, O'Malley și Huckabee abandonează

SUA/alegeri: Carson își spală cămășile, O'Malley și Huckabee abandonează

Republicanul Ben Carson a anunțat luni seară că nu își suspendă campania după primarele din Iowa, dar că se duce acasă pentru "a căuta haine curate", în timp ce democratul Martin O'Malley și republicanul Mike Huckabee au abandonat cursa pentru Casa Albă, transmite AFP. Echipa de campanie a doctorului Ben Carson a explicat că, în mod contrar informațiilor din presă, candidatul republican "nu își suspendă campania prezidențială, mai puternică decât oricând".

"Doctorul Carson are nevoie să meargă acasă pentru a-și lua lenjerie curată", a explicat foarte serios într-un comunicat oficial.

Ben Carson a obținut puțin peste 9% din voturi în Iowa, pe locul patru după Ted Cruz, Donald Trump și Marco Rubio, potrivit rezultatelor înregistrate după numărarea a 99% din voturi.

El își va relua campania miercuri, cu mai puțin de o săptămână înainte de a doua rundă a primarelor care va avea loc pe 9 februarie în New Hampshire.

Ben Carson, neurochirurg de talent aflat la pensie, dar absolut nou în politică, a surprins adeseori prin pozițiile sale radicale sau prin lipsa de cunoștințe în domeniul apărării ori al politicii internaționale.

Democratul Martin O'Malley va abandona cursa pentru Casa Albă, după primarele din Iowa, care îl creditau cu numai 0.6% din voturi, potrivit unor surse apropiate candidatului.

Fostul primar al orașului Baltimore și fost guvernator de Maryland (est) a sperat să producă o surpriză în acest stat din centrul SUA, unde s-au exprimat primele voturi la primarele americane pentru a-i departaja pe candidații la prezidențiale din fiecare partid.

Până în prezent, el a fost aproape inexistent în sondajele de opinie.

La rândul său, fostul guvernator de l'Arkansas Mike Huckabee a anunțat pe Twitter că se va retrage din cursa pentru Casa Albă. "Vă mulțumesc pentru sprijinul vostru fidel", a adăugat republicanul.

După numărarea a 99% din voturi, învingător în tabăra republicană este ultraconservatorul senator de Texas Ted Cruz care l-a devansat cu patru puncte pe miliardarul și regele sondajelor Donald Trump, în timp ce Marco Rubio a reușit o ascensiune spectaculoasă.

Ted Cruz a obținut 28% din voturi, Donald Trump 24%, iar Marco Rubio 23%.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...