SUA/alegeri: Donald Trump acceptă învestitura republicană

Miliardarul american Donald Trump a anunțat, în noaptea de joi spre vineri, că acceptă "cu umilință și recunoștință" învestitura Partidului Republican pentru alegerile prezidențiale din 8 noiembrie, transmite DPA.

"Împreună vom readuce partidul nostru la Casa Albă, iar țara noastră își va regăsi securitatea, prosperitatea și pacea. Vom fi o țară a generozității și căldurii, dar și o țară în care domnește ordinea publică", a adăugat omul de afaceri, în deschiderea discursului de acceptare în fața Convenției republicane, reunită la Cleveland.

'Americanismul, nu globalismul va fi crezul nostru', a spus Trump, insistând că atât timp cât SUA sunt conduse de politicieni care nu pun America pe primul loc, 'putem fi siguri că alte țări nu vor trata America cu respect'. 'Aceasta se va schimba în 2017', a afirmat el.

Donald Trump a fost prezentat de Ivanka Trump, care a spus că tatăl ei este un om din afara sistemului, cu mari idei de schimbare pentru Statele Unite. 'Schimbarea adevărată, așa cum nu am văzut-o în ultimele decenii, va veni doar din afara sistemului și va veni doar de la un om care și-a petrecut întreaga viață făcând ceea ce alții au spus că nu se poate face', a afirmat Ivanka Trump.

La rândul său, miliardarul a declarat că va vorbi în numele americanilor de rând, inclusiv al celor 'ignorați și abandonați' de politicieni.

Trump a promis că va lucra pentru cei care și-au pierdut locurile de muncă din cauza acordurilor comerciale și pentru alți 'bărbați și femei uitați din țara noastră — oameni care muncesc din greu, dar care nu mai au o voce'. 'Eu sunt vocea voastră', a declarat candidatul republican.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cum se stă. Ultimele cifre și calcule din taberele principalelelor partide

2 Pronosticul și dezvăluirile de culise ale fugarului Rizea despre alegerile din București

3 ULTIMA ORĂ Dorinel Umbrărescu va construi și drumul expres Brăila-Galați, după ce a câștigat contractul de 371…

4 VIDEO Un deputat din Argentina a început să-i sugă sfârcurile soției în timpul sesiunii online a parlamentulu…

5 Gâdea și-a dat cu tesla-n coaie! / Cum s-a fâsâit bomba bombelor la Antena 3, demontată chiar de Badea, Ciuvică …