SUA/alegeri: Donald Trump revine asupra promisiunii de a-i tortura pe teroriști

SUA/alegeri: Donald Trump revine asupra promisiunii de a-i tortura pe teroriști

Candidatul republican la Casa Albă Donald Trump a revenit vineri, într-o declarație acordată cotidianului Wall Street Journal, asupra promisiunii făcute de a-i tortura pe teroriști și a le ucide familiile, afirmând că respectă legile, transmite AFP. Donald Trump este criticat, inclusiv în propria tabără, pentru că a propus să se meargă mai departe de tortura prin simularea înecului și a promis să îi ucidă nu doar pe teroriști, dar și familiile acestora.

"Îmi voi utiliza toate puterea legală pentru a-i opri pe acești inamici teroriști. Înțeleg, în același timp, că Statele Unite sunt legate prin legi și tratate și nu voi cere armatei sau altor responsabili să încalce legea", a scris candidatul republican pentru cotidianul amintit.

"Este clar că, în calitate de președinte, sunt legat de legi ca toți americanii și îmi voi asuma aceste responsabilități", a adăugat el.

Peste 70 de experți republicani în domeniul politicii externe și securității naționale au publicat joi o scrisoare deschisă denunțând incoerența candidatului și, în special, declarațiile sale ambigue privind tortura. Un general în retragere, Michael Hayden, fost director al CIA, a afirmat la rândul său că niciodată armata nu va executa ordine ilegale.

Pentru a justifica schimbările de poziție asupra a numeroase subiecte, Donald Trump a lăudat joi, în cursul unei dezbateri cu adversarii săi la învestitura republicană, necesitatea pentru un lider de a fi "flexibil". "Am un nucleu foarte solid", a dat el asigurări, "dar nu am văzut pe nimeni să reușească fără un anumit grad de flexibilitate".

Donald Trump, ale cărui luări de poziții incomodează o bună parte a establishmentului republican, chiar dacă alegătorii par să îl sprijine, a fost joi ținta unor atacuri repetate din partea adversarilor săi, dar și a personalităților partidului, în război deschis cu favoritul la învestitură.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ultimele informații din sondaje / PNL este pe trend crescător / PSD băltește la 25 / 26% / Mari emoții în zona partide…

2 VIDEO Drumul Expres Craiova - Pitești / Imagini din dronă cu tronsonul unde românii de la UMB lucrează în forță

3 Un jeg / „A mințit cu nerușinare” / Acuzaţii grele la adresa lui Dumitru Coarnă, viitor parlamentar PSD

4 Așa o fi? Judecați voi!

5 FOTO Ea este mama Antoniei / Bunica Denise Iacobescu, la 53 de ani