SUA/alegeri: Hillary Clinton îl devansează pe Donald Trump în sondaje, dar statele decisive pot produce surprize

Hillary Clinton rămâne favorită în cursa pentru președinția SUA, conform unui sondaj efectuat recent pe întreg teritoriul american ea devansându-l pe Donald Trump cu patru procente, însă în trei state cheie competiția dintre ei este foarte strânsă, relatează marți agențiile Xinhua și AFP.

În sondajul realizat cu șase luni înaintea scrutinului, Hillary Clinton este cotată cu 42% din intențiile de vot, iar Donald Trump cu 38%. Media ultimelor șapte sondaje realizate la nivel național arată un avans de șase procente al lui Clinton în fața lui Trump.

Totuși, în cele trei state considerate cele mai decisive, respectiv Florida, Ohio și Pensylvania, datele unui alt sondaj arată o competiție foarte strânsă, în primele două Clinton având un avans de numai un procent în fața lui Trump (43% față de 42%), în timp ce în al treilea situația se inversează, Trump trecând în fața lui Clinton (43% față de 39%).

'Începând din anul 1960, niciun candidat nu a câștigat cursa prezidențială dacă nu a fost învingător în cel puțin două dintre aceste trei state', atrage atenția Peter Brown, directorul adjunct al unui institut de cercetări sociologice.

Rămas singur în competiția pentru primarele republicane, Donald Trump practic a terminat cursa internă din propriul partid, în timp ce Hillary Clinton mai trebuie să-l înfrunte marți în alegerile primare din statul Virginia de Vest pe senatorul de Vermont, Bernie Sanders. Însă chiar dacă acesta din urmă reușește să câștige în Virginia de Vest, el are slabe șanse să surmonteze diferența care-l separă de Clinton la numărul de delegați care trebuie să aleagă candidatul democraților.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 RAPORT OFICIAL / România, pe primul loc în evoluția epidemiei de COVID-19 în UE: cea mai mare rată de pozitivar…

2 Rusia amenință direct România: „Tentativele provocatoare nu vor rămâne fără răspuns. Să se gândească serios la…

3 DOCUMENT / Informațiile care dinamitează Poliția Capitalei! Berechet cerea detalii dintr-un dosar de omor peste …

4 Scandal sexual cu reținere! Soția unui multimilionar român îl acuză pe afacerist că a supus-o la perversiuni …

5 Planul din Kiseleff pentru moțiunea de cenzură: care sunt mizele pentru PSD și cum arată calcule pe voturi / Cel…