SUA/Alegeri în statul Iowa: Buttigieg pe primul loc, urmat de Sanders (rezultate parţiale)

SUA/Alegeri în statul Iowa: Buttigieg pe primul loc, urmat de Sanders (rezultate parţiale)

Pete Buttigieg conduce în votul pentru alegerile primare din Iowa, primul stat unde reprezentanţii Partidului Democrat au votat pentru desemnarea candidatului la preşedinţia SUA, potrivit rezultatelor pentru 62% din secţiile de vot, devansându-l pe senatorul socialist Bernie Sanders, au indicat date comunicate de Partidul Democrat, marţi, la o zi de la vot, relatează AFP.

Pete Buttigieg, 38 de ani, fost primar al oraşului South Bend din statul Indiana, deţine 26,9% dintre voturi, clasându-se înaintea lui Bernie Sanders, care a obţinut 25,1%. Senatoarea Elizabeth Warren a întrunit 18,3% şi fostul vicepreşedinte Joe Biden s-a clasat pe locul patru cu 15,6%.

Alegerile interne din Iowa se bucură de o atenţie deosebită deoarece sunt primele, restul statelor urmând să organizeze proceduri similare mai târziu în acest an. Rezultatele din Iowa pot ajuta candidaţii să îşi consolideze poziţiile înaintea competiţiilor din state cu populaţie mai mare, care vor avea un cuvânt mai greu de spus la Convenţia Naţională a Partidului Democrat, unde va fi desemnat oficial reprezentantul în cursa pentru Casa Albă.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Niciodată mai mult de o noapte” / Noi amănunte picante despre „intelectuala” lui Reghe

2 Interlopul Cătălin Mavrichie, asasinul lui „Caiac”, va fi eliberat condiționat după 13 ani de detenție

3 Cum își amenințau victimele interlopii Kiss și Gumi / Amănunte terifiante

4 Scandalul banilor furați de securiști ia amploare / Dezvăluirile istoricului Mădălin Hodor

5 Român prins după zece ani, graţie unui hamburger lăsat la locul faptei. A fost depistat cu ajutorul probei ADN