SUA/alegeri: Republicanul Ben Carson abandonează cursa pentru Casa Albă

SUA/alegeri: Republicanul Ben Carson abandonează cursa pentru Casa Albă

Neurochirurgul în retragere Ben Carson a anunțat oficial vineri retragerea din cursa la învestitura republicană pentru Casa Albă, cu ocazia reuniunii anuale a conservatorilor, la două zile după ce hotărâse să ia o pauză în campania prezidențială, transmite AFP.

"Chiar dacă părăsesc campania (prezidențială), sunt multe persoane care mă iubesc, dar pur și simplu nu votează pentru mine", a declarat Ben Carson cu ocazia CPAC, într-un stil confuz care a marcat aventura sa pentru învestitura partidului.

"Voi rămâne profund angajat pentru a încerca să salvez țara", a adăugat conservatorul care a fost singurul candidat de culoare la alegerile din noiembrie, aplaudat în picioare de peste 1.000 de persoane reunite în apropierea capitalei federale, Washington.

Ben Carson a decis să nu participe la dezbaterea republicană de joi, deoarece nu mai vedea "o cale politică înainte" în campania sa pentru Casa Albă în 2016.

În prezent, au mai rămas oficial patru candidați republicani, printre care Donald Trump, marele favorit.

La fel ca omul de afaceri, Benjamin Carson, 64 de ani, nu a exercitat niciodată un mandat politic înainte de a se lansa în cursă și s-a aflat pe locul al doilea în sondaje între septembrie și începutul lunii decembrie.

"În calitate de republicani, nu suntem unii dușmanii altora și nu ne putem permite să le livrăm democraților toate aceste muniții", a mai declarat el vineri înainte de a părăsi scena, făcând aluzie la profundele diviziuni din tabăra republicană și la cei patru candidați rămași în cursă, după dezbaterea deosebit de furtunoasă de joi.

Doctorul Carson nu a câștigat în niciunul dintre cele 12 state americane unde au avut loc până în prezent alegeri primare, cel mai bun rezultat fiind locul al patrulea în Iowa la 1 februarie, iar ziua de "super-marți" nu a făcut decât să accentueze marginalizarea sa.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Președintele, reacție la numirile politice din Mureș: Este inacceptabil să fie promovați mediocri, impostori, …

2 BREAKING Condamnări grele cu închisoare într-un dosar de retrocedări ilegale: Crinuța Dumitrean – 6 ani, Marko…

3 ULTIMA ORĂ Alte două Consilii Județene conduse de PNL construiesc singure un drum expres. Maramureș și Sălaj a…

4 Proiecție pentru parlamentare furnizată de Rareș Bogdan: PNL, USR și PMP, majoritate stabilă, de peste 60%. Pr…

5 Rareș Bogdan despre scandalul numirilor politice: „Vom lua o decizie extrem de dură. Propunerea mea a fost rad…