SUA/alegeri: Republicanul Ben Carson abandonează cursa pentru Casa Albă

Neurochirurgul în retragere Ben Carson a anunțat oficial vineri retragerea din cursa la învestitura republicană pentru Casa Albă, cu ocazia reuniunii anuale a conservatorilor, la două zile după ce hotărâse să ia o pauză în campania prezidențială, transmite AFP.

"Chiar dacă părăsesc campania (prezidențială), sunt multe persoane care mă iubesc, dar pur și simplu nu votează pentru mine", a declarat Ben Carson cu ocazia CPAC, într-un stil confuz care a marcat aventura sa pentru învestitura partidului.

"Voi rămâne profund angajat pentru a încerca să salvez țara", a adăugat conservatorul care a fost singurul candidat de culoare la alegerile din noiembrie, aplaudat în picioare de peste 1.000 de persoane reunite în apropierea capitalei federale, Washington.

Ben Carson a decis să nu participe la dezbaterea republicană de joi, deoarece nu mai vedea "o cale politică înainte" în campania sa pentru Casa Albă în 2016.

În prezent, au mai rămas oficial patru candidați republicani, printre care Donald Trump, marele favorit.

La fel ca omul de afaceri, Benjamin Carson, 64 de ani, nu a exercitat niciodată un mandat politic înainte de a se lansa în cursă și s-a aflat pe locul al doilea în sondaje între septembrie și începutul lunii decembrie.

"În calitate de republicani, nu suntem unii dușmanii altora și nu ne putem permite să le livrăm democraților toate aceste muniții", a mai declarat el vineri înainte de a părăsi scena, făcând aluzie la profundele diviziuni din tabăra republicană și la cei patru candidați rămași în cursă, după dezbaterea deosebit de furtunoasă de joi.

Doctorul Carson nu a câștigat în niciunul dintre cele 12 state americane unde au avut loc până în prezent alegeri primare, cel mai bun rezultat fiind locul al patrulea în Iowa la 1 februarie, iar ziua de "super-marți" nu a făcut decât să accentueze marginalizarea sa.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Emi Pian, șeful clanului Duduianu, executat în stil mafiot de un rival pe o stradă din Capitală

2 Antena 3 l-a „omorât” și pe tatăl interlopului ucis în această dimineață!

3 Unde e poliția?! / Filmul și motivul uciderii în Giulești a interlopului Emi Pian, liderul clanului Duduianu. O …

4 Angajată SRI la 19 ani, lector la Academia SRI la 26 de ani, expert AEP la Stockholm la 32 de ani

5 Acest cretin este membru PSD și bugetar