SUA/alegeri: Republicanul Ben Carson abandonează cursa pentru Casa Albă

Neurochirurgul în retragere Ben Carson a anunțat oficial vineri retragerea din cursa la învestitura republicană pentru Casa Albă, cu ocazia reuniunii anuale a conservatorilor, la două zile după ce hotărâse să ia o pauză în campania prezidențială, transmite AFP.

"Chiar dacă părăsesc campania (prezidențială), sunt multe persoane care mă iubesc, dar pur și simplu nu votează pentru mine", a declarat Ben Carson cu ocazia CPAC, într-un stil confuz care a marcat aventura sa pentru învestitura partidului.

"Voi rămâne profund angajat pentru a încerca să salvez țara", a adăugat conservatorul care a fost singurul candidat de culoare la alegerile din noiembrie, aplaudat în picioare de peste 1.000 de persoane reunite în apropierea capitalei federale, Washington.

Ben Carson a decis să nu participe la dezbaterea republicană de joi, deoarece nu mai vedea "o cale politică înainte" în campania sa pentru Casa Albă în 2016.

În prezent, au mai rămas oficial patru candidați republicani, printre care Donald Trump, marele favorit.

La fel ca omul de afaceri, Benjamin Carson, 64 de ani, nu a exercitat niciodată un mandat politic înainte de a se lansa în cursă și s-a aflat pe locul al doilea în sondaje între septembrie și începutul lunii decembrie.

"În calitate de republicani, nu suntem unii dușmanii altora și nu ne putem permite să le livrăm democraților toate aceste muniții", a mai declarat el vineri înainte de a părăsi scena, făcând aluzie la profundele diviziuni din tabăra republicană și la cei patru candidați rămași în cursă, după dezbaterea deosebit de furtunoasă de joi.

Doctorul Carson nu a câștigat în niciunul dintre cele 12 state americane unde au avut loc până în prezent alegeri primare, cel mai bun rezultat fiind locul al patrulea în Iowa la 1 februarie, iar ziua de "super-marți" nu a făcut decât să accentueze marginalizarea sa.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Ion Iliescu, declarație criminală despre Revoluție: Este momentul să încetăm să mai căutăm vinovați

2 Frica de pușcărie! Primăria Capitalei a anulat licitaţia pentru 100 de autobuze electrice: cele turceşti ar fi…

3 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte din Parlamentul European

4 Androneasca, la pușcărie! „Dă-l în morții lui! Futu-i gâtu’ mă-sii!”. Stenograme DNA / Cum l-a executat Mafia P…

5 Mafia locală / Frații Micula, vizați de un dosar de evaziune și spălare de bani de 44 milioane de euro / Cazul e i…

recomandări

Te ia DNA: Nicolae Moga

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Uitați-vă la crocodilul ăsta gigantic!