SUA/China: O fostă diplomată americană pledează vinovat pentru legăturile sale cu agenţi chinezi

SUA/China: O fostă diplomată americană pledează vinovat pentru legăturile sale cu agenţi chinezi

O fostă diplomată americană a pledat vinovat miercuri pentru că a încercat să-şi ascundă interacţiunile cu agenţi chinezi, care au recompensat-o cu zeci de mii de dolari în schimbul unor informaţii, relatează France Presse.

Candace Claiborne (63 de ani) riscă cinci ani de închisoare, iar sentinţa în cazul său urmează să fie pronunţată la 9 iulie, a precizat Ministerul Justiţiei din SUA într-un comunicat.

Angajată a Departamentului de Stat al SUA la Beijing, iar apoi la Shanghai, ea a intrat în contact în 2007 cu doi agenţi chinezi care, timp de cinci ani, i-au plătit bani şi i-au făcut numeroase 'cadouri'.

În schimb, ea le-a transmis documente despre strategia economică a Statelor Unite sau despre organizarea vizitelor oficiale. Fosta diplomată a fost arestată în urmă cu doi ani.

Potrivit plângerii prezentate la acea vreme, cele mai multe dintre aceste cadouri ar fi fost de fapt destinate unui tânăr care trăia cu diplomata americană.

Spionii chinezi i-au plătit acestuia taxele de şcolarizare la o instituţie de învăţământ la modă, chiria apartamentului său, vacanţele lui sau orice ar fi cerut Candace Claiborne, care se confrunta cu probleme financiare. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro