SUA/Coronavirus: Doctorul Fauci, nemulţumit de folosirea unor declaraţii ale sale într-un clip de campanie al lui Trump

SUA/Coronavirus: Doctorul Fauci, nemulţumit de folosirea unor declaraţii ale sale într-un clip de campanie al lui Trump

Doctorul Anthony Fauci, personalitate foarte respectată în SUA, şi-a exprimat duminică nemulţumirea după ce declaraţii ale sale au fost folosite, în mod trunchiat, într-un clip de campanie al echipei lui Donald Trump cu privire la noul tip de coronavirus, informează luni AFP.

"În aproape cinci decenii (de muncă) în serviciul public, nu am susţinut niciodată public un candidat", a declarat directorul Institutului de boli infecţioase din SUA, într-un comunicat transmis CNN.

Clipul de campanie de 30 de secunde pune în evidenţă experienţa personală a lui Donald Trump în faţa virusului. El include un scurt pasaj dintr-un interviu al lui Fauci, membru al "task force" al Casei Albe pentru combaterea noului tip de coronavirus, într-un mod care lasă să se creadă că medicul laudă reacţia preşedintelui în faţa pandemiei.

"Nu-mi pot imagina ca (...) cineva să poată face mai mult", declară Fauci în acest clip. Însă fragmentul complet al acestor declaraţii ale doctorului Fauci, făcute în martie în timpul unui alt interviu pentru televiziunea Fox News, arată că ele au un sens diferit.

"Îmi dedic aproape tot timpul acestui lucru. Sunt la Casa Albă aproape în fiecare zi, cu 'task force'. Asta în fiecare zi. Atunci, nu-mi pot imagina ca, în orice fel de circumstanţe, cineva să poată face mai mult", a declarat Dr. Fauci pentru Fox News.

"Declaraţiile care mi-au fost atribuite fără permisiunea mea de către echipa de campanie a Partidului Republican au fost scoase din context dintr-un comentariu pe care l-am făcut în urmă cu mai multe luni, referitor la eforturile autorităţilor sanitare federale", a explicat imunologul pentru CNN.


În urma acestei precizări, Donald Trump a apărat clipul de campanie şi a lăudat din nou acţiunea sa împotriva pandemiei, replicând criticilor formulate de Dr. Fauci. "Acestea sunt cu adevărat afirmaţiile Dr. Fauci", cele din clip, a subliniat preşedintele Trump pe Twitter . "Am făcut o muncă 'fenomenală', potrivit unor guvernatori", a adăugat el.

Dr. Fauci, 79 de ani, expert cunoscut la nivel mondial, a fost nevoit adesea să clarifice sau să corecteze afirmaţiile aproximative ale lui Trump cu privire la vaccinuri sau tratamente în curs de dezvoltare împotriva COVID-19, notează AFP. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale