SUA/masacru: Fosta soție a lui Omar Mateen afirmă că acesta era abuziv și suferea de tulburare bipolară

SUA/masacru: Fosta soție a lui Omar Mateen afirmă că acesta era abuziv și suferea de tulburare bipolară

Sitora Yusufiy, fosta soție a autorului masacrului care a făcut 50 de morți într-un club de noapte gay din Orlando, Florida - cel mai grav atentat din Statele Unite după 11 septembrie 2001 -, a declarat duminică în cadrul unei conferințe de presă că ea crede că Omar Mateen suferea de o boală mintală, relatează în ediția sa de luni revista People.

* Violență și homofobie, cocteilul ucigașului din Orlando

După ce a spus că fostul ei soț era "bipolar", Yusufiy a declarat că Mateen era profund tulburat și că a abuzat-o fizic în timpul mariajului lor de patru luni. De asemenea, ea a adăugat că nu a mai vorbit cu Mateen și familia acestuia de cel puțin șapte ani.

'Era instabil mintal și bolnav psihic și era în mod evident profund tulburat", a mai spus ea. "Atunci am început să-mi fac griji în legătură cu siguranța mea. Mă abuza fizic foarte des și nu-mi permitea să vorbesc cu familia mea și mă ținea departe de ei. Am încercat să văd partea lui bună chiar și atunci, însă familia mea era foarte îngrijorată pentru situația în care mă aflam și a decis să mă viziteze și să mă salveze din aceea situație', a mai spus Sitora Yusufiy.

Ea a fost însoțită la conferința de presă de actualul ei logodnic care a afirmat că, în opinia sa, atacul armat din Orlando nu are "nimic de-a face" cu religia, ci mai mult cu o boală mintală.

Yusufiy a declarat că Mateen avea un pistol în timpul căsătoriei lor și că acesta ar fi vrut să devină polițist și 'se antrena cu prietenii săi care erau ofițeri de poliție". Ea a adăugat că Omar Mateen a fost agent de securitate la un centru de detenție pentru minori. Totodată, Yusufiy a afirmat că Mateen și-ar fi administrat steroizi, însă nu știe dacă acest lucru stătea la baza acceselor sale de furie.

Omar Mateen, 29 de ani, fiul unor imigranți afgani născut la New York, a deschis focul sâmbătă seara într-un club al comunității LGBT din Orlando, Florida. Acesta este considerat cel mai grav atac cu armă de foc din istoria SUA, soldat 50 de morți și 53 de răniți.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Comentator turc de la CM, schimbat în timpul meciului după ce a rostit numele „interzis” al unei legende a Turciei

2 Un stick descoperit în anusul unui agent FSB arestat de ucraineni arată cum a ajuns Ungaria un hub al spionajului rusesc

3 Medicul Iulian Juncănaru, fost concurent la Chefi la cuțite, a murit la doar 39 de ani. Cum a fost găsit

4 Foarte interesante amănunte!

5 Moment hilar în Qatar, cu doi bărbați care scot rapid telefoanele pentru a o poza pe Miss Croația | FOTO VIDEO