SUA/prezidențiale: Michael Bloomberg studiază "toate opțiunile"

SUA/prezidențiale: Michael Bloomberg studiază "toate opțiunile"

Fostul primar al New Yorkului, Michael Bloomberg, a afirmat luni că "studiază toate opțiunile" în legătură cu o eventuală candidatură la Casa Albă, subliniind că nivelul dezbaterilor din campania electorală este o "insultă la adresa alegătorilor", scrie AFP.

"Găsesc că nivelul discursurilor și discuțiilor este disperant de banal. Este o rușine și o insultă la adresa alegătorilor", a declarat Michael Bloomberg pentru Financial Times. Americanii "merită ceva mai bun", a adăugat el.

Fostul primar, în vârstă de 73 de ani, va candida ca independent, dacă se va lansa în cursă.

"Ascult ce spun candidații și ce par să facă alegătorii primarelor", a mai spus el, precizând că, dacă se va hotărî să se lanseze, va trebui să se înscrie pe listele electorale la începutul lui martie.

Anturajul său a dat de înțeles luna trecută că pare posibilă o decizie în acest sens, explicând că el este exasperat de dominația lui Donald Trump la republicani și tulburat în tabăra democraților de ezitările lui Hillary Clinton și ascensiunea la stânga ei a senatorului Bernie Sanders.

Miliardarul, fondatorul agenției de informații financiare care îi poartă numele, a avut și în trecut intenția de a se lansa, însă într-o țară unde niciodată nu a fost ales președinte un candidat independent, a renunțat la idee.

Intrarea sa în cursă ar fi o nouă turnură în lupta pentru Casa Albă plină de neprevăzut în acest an. Ea este marcată de apariția neașteptată a candidaților din afara sistemului, ca magnatul din domeniul imobiliar Donald Trump, un republican agresiv care nu a ocupat niciodată o funcție electivă, ori senatorul de Vermont Bernie Sanders, care în tabăra democrată se pronunță pentru o revoluție politică împotriva finanțelor de pe Wall Street.

Michael Bloomberg, mai mult pragmatic decât ideolog, deține a 10-a avere ca mărime din lume, estimată la 40,2 miliarde de dolari, potrivit Forbes. El s-a declarat dispus să cheltuiască un miliard pentru eventuala sa campanie.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…