SUA/prezidențiale: Vicepreședintele Joe Biden participă la campania candidatei democrate Hillary Clinton

SUA/prezidențiale: Vicepreședintele Joe Biden participă la campania candidatei democrate Hillary Clinton

Vicepreședintele SUA Joe Biden va participa pentru prima dată, săptămâna viitoare, la campania candidatei democrate la alegerile prezidențiale americane Hillary Clinton, a anunțat joi echipa de campanie a acesteia din urmă, potrivit AFP.

Biden va lua parte, pe 8 iulie, la un eveniment alături de Hillary Clinton la Scranton, statul Pennsylvania, la trei zile după implicarea în campanie a președintelui Barack Obama, care o va însoți pe candidata democrată la Charlotte, statul Caroline de Nord.

La Scranton, orașul natal al lui Joe Biden, vicepreședintele și candidata democrată vor evoca angajamentul lor comun ''pentru construirea unei țări în care împreună suntem mai puternici și pentru o economie care funcționează pentru toată lumea, nu doar pentru cei care sunt în vârf'', potrivit unui comunicat al echipei de campanie a lui Hillary Clinton.

Hillary Clinton a fost secretar de stat al SUA în perioada 2009-2013, în mandatul președintelui Obama, iar în 2008 s-a confruntat cu Joe Biden în alegerile primare din cadrul Partidului Democrat.

Statele Pennsylvania și Carolina de Nord nu au fost alese întâmplător pentru primele întâlniri ale lui Barack Obama și Joe Biden cu alegătorii americani, întrucât este vorba despre două state-cheie care pot înclina balanța în favoarea taberei democrate sau republicane și pot influența substanțial rezultatul votului din 8 noiembrie, data alegerilor prezidențiale din SUA.

Pe 9 iunie, Barack Obama și-a exprimat fără rezerve sprijinul oficial pentru Hillary Clinton, însă marți va marca prima lor apariție în timpul actualei campanii electorale, precedenta întâlnire, prevăzută pentru 15 iunie în statul Wisconsin, fiind anulată ca urmare a asasinatului multiplu de la Orlando.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată sfidarea României...

2 VIDEO Ea i-a „spart mațele” lui Bendeac!

3 „Din peste 850 de milioane de dolari, în 1990 când a fost lichidată ICE Dunărea s-au găsit 20 de dolari”

4 Priviți ce urgie e în Marea Britanie! Meteorologi: Condițiile sunt "terifiante"

5 România are 18 miliardari, cu 7 mai mulți decât anul trecut