SUA/Procedura de destituire a preşedintelui: Trump afirmă că vrea să-l întâlnească pe avertizorul de integritate

Preşedintele american Donald Trump vrea să-l întâlnească pe aşa-zisul avertizor de integritate care a reclamat o discuţie a lui Trump cu omologul său ucrainean, declanşând în Congres o procedură de destituire a liderului de la Casa Albă, relatează luni dpa.

"Ca orice american, am dreptul să-mi întâlnesc acuzatorul, mai ales când acest acuzator, aşa-zisul 'Avertizor de integritate', a prezentat o conversaţie perfectă cu un lider străin într-un mod complet lipsit de acurateţe şi fraudulos", a scris Trump duminică pe Twitter.

Donald Trump este acuzat că i-a solicitat şefului statului ucrainean, Volodimir Zelenski, într-o convorbire telefonică, să ancheteze în legătură cu activitatea depusă de fiul rivalului său democrat Joe Biden, Hunter Biden - angajat în urmă cu câţiva ani în consiliul de administraţie al companiei petroliere ucrainene Burisma -, sugerând că Joe Biden ar fi intervenit pentru a opri o astfel de anchetă.

Preşedintele american a cerut duminică, într-o serie de mesaje pe reţeaua socială, să întâlnească toate sursele care au stat la baza sesizării avertizorului de integritate, dar şi ca reprezentantul Adam Schiff, unul din iniţiatorii procedurii de destituire, să fie "interogat la cel mai înalt nivel" pentru fraudă şi trădare.

"Această persoană îl SPIONA pe preşedintele SUA? Consecinţe Mari!", a adăugat Trump.

"Avertizorul de integritate" este membru al comunităţii de informaţii a SUA, dar identitatea sa rămâne necunoscută.

Un sondaj CBS dat publicităţii duminică a indicat că o mică majoritate de 55% dintre americani susţin procedura de destituire lansată de democraţi.

Mai mulţi susţinători ai lui Trump au luat poziţie duminică în favoarea acestuia în media din SUA, între alţii consilierul Casei Albe Stephen Miller, care a pus sub semnul întrebării integritatea denunţătorului.

"Cred că e nefericit că media continuă să-l prezinte pe acest individ drept un avertizor de integritate, o onoare pe care acest individ clar nu o merită", a afirmat Miller pe Fox News. "Un atac partizan la comandă nu te transformă într-un avertizor de integritate doar pentru că intri sub incidenţa legii privind protecţia avertizorilor de integritate", a adăugat Miller. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Scenariul 4 / Profesorul Rafila despre direcția epidemiei, capcanele statisticii, mutația virusului și medicamen…

2 Coronavirus / Numărul de cazuri noi încetinește clar de o săptămână în Italia, Franța și Spania, unde populația…

3 Ea este doctorița dezertoare din Orăștie. „Nu am de ce să mă explic lumii”

4 Medic român din Milano / „Culegem roadele faptului că în 30 de ani am făcut doar crâşme şi biserici”

5 Rareş Bogdan / În unele zone rurale se circulă ca vodă prin lobodă. Vela să-şi pună la treabă toţi miliţienii

recomandări

Te ia DNA: MIHAI LAURENTIU ALFRED

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tipul asta zboară printr-un munte într-o cascadorie la limită