SUA/proteste: Trudeau a ezitat timp de 20 de secunde înainte de a răspunde la o întrebare despre Trump

SUA/proteste: Trudeau a ezitat timp de 20 de secunde înainte de a răspunde la o întrebare despre Trump

Prim-ministrul canadian Justin Trudeau a ezitat marţi timp de 20 de secunde marţi înainte de a răspunde la o întrebare despre gestionarea de către preşedintele Donald Trump a protestelor ce au cuprins Statele Unite, notează miercuri dpa.

Tăcerea prelungită a lui Trudeau a survenit când un reporter i-a cerut să comenteze despre ameninţarea lui Trump de a folosi forţele armate pentru a înăbuşi violenţele.

Când în cele din urmă a vorbit, liderul canadian a evitat să se refere direct la răspunsul lui Trump la proteste sau chiar să-l numească.

"Cu toţii privim cu groază şi consternare la ce se întâmplă în Statele Unite", a declarat Trudeau în conferinţa de presă.

"Este momentul ca oamenii să se adune, dar şi să asculte, momentul să afle ce nedreptăţi continuă să existe în ciuda progreselor după ani şi decenii", a spus el, adăugând că şi ţara sa trebuie să abordeze discriminarea.

În mai multe oraşe canadiene, inclusiv Ottawa, Toronto şi Montreal, au avut loc proteste în semn de solidaritate cu demonstraţiile împotriva brutalităţii poliţiei în Statele Unite, a relatat canalul CTV News.

Au fost şapte zile de tulburări în zeci de state americane după moartea lui George Floyd, un negru neînarmat reţinut de poliţia din Minneapolis.

Trump a ameninţat luni că va desfăşura armata dacă guvernatorii vor eşua să înăbuşe rapid violenţa şi "să domine" protestele. De asemenea, forţele federale au utilizat gaze lacrimogene asupra a sute de protestatari în faţa Casei Albe pentru ca Trump să poată merge într-un parc pentru o poză, notează dpa. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 I-a mirosit pe ruși? / Adelin Petrișor a demisionat de la Euronews România cu doar câteva zile înainte de lansarea postului

2 VIDEO Priviți, 7 lovituri „chirurgicale” aplicate de ucraineni unităților ruse ascunse printre casele unui sat

3 „Toaleta de pe plajă a fost distrusă” / Mesajul ucrainenilor după un atac rusesc cu rachete Kalibr asupra Odessei

4 „Elitele GRU şi FSB cred că Putin a pierdut războiul. Ele văd o lovitură de stat ca pe o posibilitate realistă”

5 „Navele rusești nu vor avea unde să se ascundă în Marea Neagră”