SUA/Rusia: Anchetatori americani s-au întâlnit cu fostul spion britanic Christopher Steele

SUA/Rusia: Anchetatori americani s-au întâlnit cu fostul spion britanic Christopher Steele

Anchetatori americani s-au întâlnit cu Christopher Steele, fostul spion britanic aflat la originea raportului informând despre contacte repetate între echipa de campanie a lui Donald Trump și Rusia, a anunțat joi canalul de televiziune CNN, transmite AFP.

Robert Mueller

Anchetatorii procurorului special Robert Mueller, însărcinat să ancheteze asupra acțiunilor Rusiei în timpul ultimei campanii prezidențiale, s-au întâlnit în vară cu Christopher Steele, a făcut cunoscut CNN care a citat două surse apropiate dosarului.

"CNN a aflat că FBI și comunitatea americană de informații au luat anul trecut în dosarul Steele mult mai în serios decât ce au recunoscut public agenții", a subliniat televiziunea pe pagina sa de internet.

Cotidianul Wall Street Journal l-a identificat la fostul ofițer din cadrul MI6 Christopher Steele ca fiind autorul raportului de 35 de pagini pe care Donald Trump l-a calificat ca "fake news".

Acest raport controversat descria numeroase detalii compromițătoare pentru Donald Trump, în special existența unei înregistrări video cu caracter sexual implicând prostituate sau schimburi de informații timp de un deceniu cu Kremlinul.

Richard Burr, președintele republican al Comisiei senatoriale pentru serviciile de informații — una din cele trei comisii care anchetează de la începutul anului asupra acestei afaceri—, a afirmat miercuri că Moscova a reușit să semene "haos la toate nivelurile alegerilor prezidențiale" din 2016.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 O să aveți un șoc după ce veți citi povestea asta! Așa vi se fură țara, dragi români!

2 Interlopi la PNL

3 DEZVĂLUIRI Pesediștii înroșeau telefoanele / Presiunile puse de cumnatul lui Adrian Năstase asupra conducerii AS…

4 „Pot să filmez și eu puțin bucătăria ta?” / Interlopii României au început să-și afișeze ostentativ bogăția

5 Sex cu năbădăi în Oltenia! / Patron amenințat cu pistolul de amantul nevestei!