SUA/Rusia: Jeff Sessions va fi audiat, marți, în Senat

Procurorul general al Statelor Unite, Jeff Sessions, va depune marți mărturie în fața Comisiei pentru serviciile de informații a Senatului unde va fi interogat în legătură cu întâlnirile avute cu responsabili ruși în timpul campaniei electorale din 2016, transmite AFP.

Jeff Sessions, multă vreme senator înainte de a fi numit de președintele american, Donald Trump, în actuala funcție, a anunțat această decizie sâmbătă într-o scrisoare în care se referă la declarațiile fostului director al FBI James Comey, audiat joi de Comisia senatorială pentru serviciile de informații.

"Având în vedere rapoartele recente cu privire la mărturia lui James Comey în fața Comisiei pentru serviciile de informații a Senatului, este important să am oportunitatea de a aborda aceste chestiuni", a declarat Jeff Sessions în scrisoare.

Această comisie "este cel mai adecvat forum pentru astfel de chestiuni, în timp ce efectuează și ea o anchetă și are acces la informații clasificate și pertinente", a mai explicat el.

Inițial, Jeff Sessions trebuia să fie audiat de Comisia pentru buget a Senatului, legat de probleme bugetare. După ce unii senatori au declarat că intenționează să îl chestioneze cu privire la eventualele relații cu responsabili ruși, el a decis să vorbească în fața Comisiei pentru serviciile de informații.

James Comey, demis la 9 mai de Donald Trump, a afirmat sub jurământ în această săptămână că președintele i-a cerut să abandoneze o componentă a anchetei asupra posibilului amestec rus legată de generalul Michael Flynn, fostul său consilier pe probleme de securitate națională.

Donald Trump a dezmințit că i-ar fi cerut acest lucru lui Comey și a spus că este pregătit "100%" să confirme acest lucru sub jurământ.

Jeff Sessions, un apropiat al lui Donald Trump, a recunoscut că s-a întâlnit cu ambasadorul Rusiei la Washington, Serghei Kisliak, în două rânduri anul trecut. În consecință, a fost nevoit să se recuze în martie în ancheta asupra presupusului amestec al Rusiei în campania prezidențială din 2016.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cum a mințit Dăncilă despre angajarea fiului și, mai ales, cum a băgat în față adopția, cu nemernicie tipic pe…

2 VIDEO Sondaj pe stradă în București. Iohannis are un scor zdrobitor. Pensionară: „Este rușinos să fie Dăncilă …

3 A murit Corina Untilă, unul dintre eroii veritabili din decembrie '89: „Am fost împuşcată de armata propriei m…

4 Birchall a rămas cu colții înfipți în gâtlejul Proastei! Nou atac după minciunile sfruntate de marți

5 HOPA! Bogdan Aurescu și Mike Pompeo, secretarul de stat al SUA, discuții despre ridicarea vizelor românilor

recomandări

Te ia DNA: Puescu Daniel/Deputat Ion Cupa

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Trucurile astea cu cărți sfidează gravitația