Submarinul nuclear american avariat în Marea Chinei s-a ciocnit de un munte submarin, potrivit anchetei

Submarinul nuclear american avariat în Marea Chinei s-a ciocnit de un munte submarin, potrivit anchetei

Submarinul nuclear american avariat luna trecută în Marea Chinei a lovit un munte submarin care nu figura pe hărţi, indică primele rezultate ale anchetei, date publicităţii luni, transmite AFP.

'Ancheta a stabilit că USS Connecticut a lovit un munte submarin care nu era semnalat pe hărţi, în timp ce opera în apele internaţionale din regiunea indo-pacifică', a declarat o purtătoare de cuvânt a US Navy, căpitanul de fregată Hayley Sims, într-un comunicat.

Rezultatele anchetei au fost remise comandantului Flotei a 7-a, viceamiralul Karl Thomas, care urmează să decidă dacă se impun sancţiuni, a menţionat purtătoarea de cuvânt.

În după-amiaza zilei de 2 octombrie, USS Connecticut, un submarin cu propulsie nucleară din clasa Seawolf, a lovit un obiect la acel moment neidentificat, în timp ce naviga în imersiune în Marea Chinei de Sud. Unsprezece membri ai echipajului au fost răniţi.

Submarinul a fost nevoit să iasă la suprafaţă, dar a fost capabil să navigheze până în insula Guam, teritoriu american din Pacific.

China revendică cvasitotalitatea apelor din Marea Chinei de Sud, unde a construit avanposturi militare pe insuliţe şi atoli, în vreme ce Statele Unite şi aliaţii lor patrulează cu regularitate în apele internaţionale ale regiunii pentru a-şi afirma dreptul la libertatea de navigaţie. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski