Submarinul nuclear rus Belgorod a fost localizat. Unde se află acum nava încărcată cu torpila Poseidon

Submarinul nuclear rus Belgorod a fost localizat. Unde se află acum nava încărcată cu torpila Poseidon

Au apărut noi imagini din satelit cu submarinul nuclaer rusesc Belgorod, publicate de site-ul navalnews.com . Uriașul a fost suprins ieșind la suprafață în zona Arctică, mai precis în Marea Barents din nordul Rusiei, adică la mică distanță de baza sa.

Submarinul Belgorod stârnește îngrijorări la nivel mondial FOTO Profimedia

Belgorod, care transportă una dintre cele mai periculoase arme ale Kremlinului, fusese dat dispărut în ultimele zile, ceea ce stârnise îngrijorare pe fondul unor informații că Putin ar plănui să facă un test nuclear.

Una dintre locațiile luate în calcul pentru acest test ar fi fost Marea Neagră.

Organizația Tratatului Atlanticului de Nord a atenționat statele sale membre asupra mobilizării submarinului nuclear rus „K-329 Belgorod”, care poartă torpilele Poseidon, relatează, duminică, ziarul italian La Repubblica.

Submarinul nuclear rusesc Belgorod a fost lansat la apă în luna iulie, iar în prezent ar fi scufundat în apele arctice după posibila sa contribuție în sabotarea gazoductelor Nord Stream , conform mai multor surse neoficiale.

NATO este îngrijorată că misiunea sa este de a testa torpila Poseidon, proiectil care are o rază de acțiune de până la 10.000 de kilometri ca mai apoi să explodeze în apropierea coastei pentru a provoca un tsunami radioactiv.

Torpila garantează supremația țării

În anul 2018, Rusia a prezentat torpila ca modalitate de a garanta supremația militară a țării, cu toate că specialiștii nucleari au afirmat că același rezultat poate fi obținut cu o rachetă intercontinentală.

Submarinul are o lungime de 184 metri, 15 metri lățime și se poate deplasa cu circa 60 km/h sub apă.

„Este un tip de armă complet nou, care va forţa marinele occidentale să îşi schimbe planificarea şi să dezvolte noi contramăsuri", a afirmat specialistul HI Sutton.

În luna iulie 2022, submarinul Belgorod a fost predat oficial marinei ruse în portul Severodvinsk. C

Constructorul său a spus în acel moment că este „un vas de cercetare”. Experţii spun că designul său este o versiune modificată a submarinelor ruseşti cu rachete ghidate din clasa Oscar II, făcute mai lungi pentru a putea transporta torpile cu armament nuclear şi echipamente pentru adunarea de informaţii.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Rusu, solistul hitului „Iarba verde de acasă“, va sta în închisoare trei ani VIDEO

2 „Greu de înțeles! Greu de acceptat” / Care ar fi cauza morții astrologului Mădălina Manole la doar 39 de ani

3 Bordelul din Apuseni unde partidele de sex erau filmate

4 Ce dramă a provocat un vibrator în familia unui zugrav din Prahova

5 VIDEO Ce vedeți s-a întâmplat la Reșița...