Suceava: 34 de percheziţii într-un dosar de constituire grup infracţional şi contrabandă cu ţigări

Suceava: 34 de percheziţii într-un dosar de constituire grup infracţional şi contrabandă cu ţigări

Poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Suceava - Serviciul de Combatere a Finanţării Terorismului şi Spălării Banilor şi procurori ai DIICOT Suceava efectuează, joi, 34 de percheziţii domiciliare în judeţul Suceava, într-un dosar penal privind constituirea unui grup infracţional organizat şi contrabandă în formă agravantă.

Într-un comunicat remis AGERPRES de Biroul de presă al IPJ Suceava se arată că acţiunea vizează trei grupuri infracţionale organizate specializate în contrabanda cu ţigări de provenienţă ucraineană.

În cauză sunt vizate 22 de persoane, organizate pe două paliere infracţionale, respectiv introducerea în ţară a ţigărilor şi distribuirea acestora pe raza judeţului Suceava.

În urma percheziţiilor domiciliare care sunt în derulare au fost găsite importante cantităţi de ţigări încă inventariate, monedă falsă, droguri şi arme deţinute ilegal.

În fapt, începând cu luna septembrie a anului trecut, poliţiştii din cadrul BCCO Suceava - Serviciul de Combatere a Finanţării Terorismului şi Spălării Banilor şi procurori ai DIICOT Suceava au demarat investigaţiile privind activitatea infracţională a doi bărbaţi, cu vârste de 42 şi 24 de ani.

Aceştia, împreună cu alte persoane de cetăţenie română şi ucraineană, s-ar fi constituit într-un grup infracţional organizat, cu scopul de a colecta, deţine, transporta, prelua, depozita, preda şi vinde ţigări de contrabandă.

Membrii grupării ar fi introdus ţigaretele de provenienţă extracomunitară peste frontiera "verde" dintre România şi Ucraina, de pe raza localităţii sucevene Ulma, după care le-ar fi comercializat către clienţi din România.

Unul dintre cei doi ar fi achiziţionat ţigările la perioade regulate de timp, în cantităţi de circa 30 - 40 de baxuri de ţigarete, aproximativ 20.000 de pachete, după care celălalt le-ar fi vândut către clienţi de pe teritoriul ţării. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”