Suceava: 4.800 de ucraineni au intrat prin PTF Siret, în ultimele 24 de ore; şase au primit ajutor medical

Suceava: 4.800 de ucraineni au intrat prin PTF Siret, în ultimele 24 de ore; şase au primit ajutor medical

Aproximativ 4.800 de cetăţeni ucraineni au intrat în ţară pe la PTF Siret, în ultimele 24 de ore, iar şase au primit ajutor medical din partea echipajelor SMURD, a informat, duminică, Prefectura Suceava.

În vederea transferului acestora către locurile de cazare pentru perioadă mai îndelungată sau către aeroport şi Gara Suceava, ISU Suceava, cu sprijinul altor inspectorate din ţară, asigură în zona PTF Siret 16 microbuze.

Cele trei echipaje SMURD care se află în zonă au acordat, în ultimele 24 de ore, asistenţă medicală pentru şase persoane.

ISU Suceava a fost contactat, în ultimele 24 de ore, la numărul de telefon 0758.232.029, de peste 200 de cetăţeni, fundaţii şi organizaţii care au exprimat dorinţa de a dona produse pentru ajutorarea refugiaţilor, până în prezent fiind luate în custodie şi redistribuite în funcţie de nevoi cantităţi semnificative de produse alimentare, de bunuri de larg consum sau de igienă personală.

Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor a notificat Prefectura Suceava cu privire la faptul că este în măsură să asigure un număr de circa 2.100 de locuri de cazare pentru cetăţenii ucraineni, la mănăstiri şi case parohiale, precum şi alte 600 de locuri la Bucureşti.

Toate instituţiile implicate în gestionarea acestei situaţii sunt în legătură permanentă şi desfăşoară activităţi în mod integrat, pentru ca cetăţenii ucraineni greu încercaţi să treacă mai uşor prin aceste momente, transmite administraţia locală.

Prefectura mulţumeşte societăţii civile, fundaţiilor, organizaţiilor umanitare şi cultelor religioase care s-au implicat şi continuă să se implice voluntar în ajutorarea celor aflaţi în nevoie. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”