Suceava: 663 de cazuri de COVID-19 în evoluţie în judeţ; 14.983 teste efectuate până în prezent

Suceava: 663 de cazuri de COVID-19 în evoluţie în judeţ; 14.983 teste efectuate până în prezent

Un număr de 258 de persoane se află în autoizolare la domiciliu, iar 14.862 au ieşit de sub incidenţa acestei măsuri de la instituirea stării de urgenţă şi până în prezent, a informat, marţi, Prefectura Suceava.

Totodată, în carantină instituţionalizată sunt plasate 698 de persoane, iar alte 2.264 persoane au ieşit de sub incidenţa acestei măsuri până în prezent.

Potrivit sursei citate, în judeţ s-au efectuat 14.983 de teste, iar conform situaţiei repartizării cazurilor confirmate COVID-19 până pe 12 mai şi a celor rămase în evoluţie până la această dată, întocmită de către DSP Suceava, la nivelul judeţului înregistrează 663 cazuri COVID-19 în evoluţie.

Pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice, pe raza judeţului Suceava au acţionat 386 de poliţişti, 102 jandarmi, 4 poliţişti de frontieră, 102 poliţişti locali şi 26 militari MApN.

În ceea ce priveşte acţiunile desfăşurate în contextul evoluţiei COVID-19, în ultimele 24 de ore, în 82 misiuni, cele mai multe pentru verificarea respectării interdicţiilor impuse persoanelor aflate în izolare/carantină, s-au verificat 501 persoane cu privire la respectarea interdicţiilor impuse şi nu au fost aplicate sancţiuni pentru nerespectarea măsurilor de izolare. Au fost constatate şi aplicate 17 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 7.780 lei, dar şi opt infracţiuni în context.

Personalul MAI din cadrul dispozitivelor constituite pentru carantinarea municipiului Suceava şi pentru asigurarea zonei de protecţie au constatat 26 fapte de natură contravenţională, valoare totală a sancţiunilor aplicate fiind de 15.990 de lei. Totodată, s-au constatat trei infracţiuni. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”