Suceava: Aproximativ 200 de persoane protestează în municipiul reședință; manifestația nu este autorizată

Suceava: Aproximativ 200 de persoane protestează în municipiul reședință; manifestația nu este autorizată

Aproximativ două sute de persoane protestează în municipiul Suceava față de decizia Guvernului de a adopta ordonanța privind modificarea codurilor penale și proiectul de lege privind grațierea.

Manifestanții s-au mobilizat pe rețelele de socializare, iar un tânăr de la USR, în nume personal, a solicitat miercuri autorizație pentru 300 de persoane, dar până la ora protestului nu a primit răspuns la cererea lui.

Protestatarii s-au adunat în fața Palatului Administrativ din Suceava și de acolo au plecat într-un marș prin oraș, urmând să treacă pe la Primărie, Universitate și să se întoarcă în zona centrală.

Pe traseu au plecat însoțiți de mașini ale Poliției și Jandarmeriei.

Aceștia au venit cu pancarte cu mesaje antiguvernamentale precum ''Guvernați, nu grațiați'', ''Legea grațierii e rușinea țării'', ''Justiție, nu corupție'', ''Vrem Guvern cinstit'', ''Nu vrem salariu mărit'' și au scandat ''DNA să vină să vă ia'' sau ''În democrație, hoții stau la pușcărie''.

Majoritatea participanților la protest sunt tineri, iar mai multe familii au venit cu copiii mici să-și manifeste nemulțumirile.

Nu s-au înregistrat incidente.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

2 Încă o dovadă a „corectitudinii” occidentale... Ți se face scârbă când citești așa ceva...

3 Sisteme de apărare aeriană din Crimeea ar fi fost lovite cu rachete ATACMS

4 Așa o fi, cum zice omul ăsta?

5 Voi vedeți ce le fac ucrainenii rușilor?