Suceava: Directorul medical al SJU a demisionat din funcţie

Suceava: Directorul medical al SJU a demisionat din funcţie

Medicul Mircea Macovei, revenit vineri la serviciu după ce s-a vindecat de COVID-19, a demisionat din funcţia de director medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava.

Director medical interimar al SJU Suceava este locotenent colonel medic Dinu Chioralia, iar actualul management militar al unităţii medicale va desemna temporar, în perioada următoare, un alt Comitet Director pentru a se asigura conducerea spitalului după plecarea medicilor militari.

Comandantul medical al SJU Suceava, gen. (r) Ionel Oprea, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a declarat, cu o zi în urmă, că medicul Mircea Macovei nu va reveni în funcţia de director medical.

"M-am ocupat de acest subiect de mai mult timp (...) Dânsul va reveni mâine (vineri n.r.) la serviciu şi va reacţiona adecvat. S-a pronunţat de mult că nu-şi doreşte să continue şi, în consecinţă, va trebui ca echipa medicală să-şi aleagă liderii", a spus Oprea.

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, în deschiderea şedinţei de Guvern, că nu este de acord ca directorul medical al SJU Suceava să revină pe această funcţie şi a solicitat să se ia măsuri în acest sens.

"Vă transmit foarte clar. Nu pot să accept să revină în poziţia de director medical la Suceava doctorul Macovei. Aveţi în baza decretului privind instituirea stării de urgenţă, aveţi competenţă de a lua decizii în privinţa managementului oricărui spital. Ca atare, vă spun limpede. Nu se poate întoarce domnul Macovei în poziţia respectivă", a transmis premierul Orban. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu