Suceava: Doi bărbaţi au încercat să treacă ilegal prin Vama Siret, pentru a nu ajunge în izolare la domiciliu

Suceava: Doi bărbaţi au încercat să treacă ilegal prin Vama Siret, pentru a nu ajunge în izolare la domiciliu

Doi tineri, unul de 25 de ani, iar celălalt de 32 de ani, sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, după ce au încercat să intre ilegal în România, pentru a evita izolarea la domiciliu, se arată într-un comunicat de presă transmis, marţi, de Poliţia de Frontieră.

Potrivit sursei citate, poliţiştii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Siret au depistat doi bărbaţi, şoferi de rezervă ai unor mijloace de transport marfă, care au încercat să evite controlul de frontieră cu scopul de a eluda prevederile legale adoptate pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19.

"În data de 13 aprilie, în jurul orei 22,00, în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, judeţul Suceava, pe sensul de intrare în ţară, pe una din arterele de control pentru automarfare, poliţiştii de frontieră au observat două persoane de sex masculin care se deplasau pe jos, printre mijloacele de transport marfă. Înainte de a ajunge la toneta de control, acestea s-au ascuns după camioanele care se aflau în aşteptarea efectuării formalităţilor de frontieră, încercând astfel să se sustragă controlului de frontieră. Pe timpul cercetărilor, aceştia au declarat că au coborât din două camioane şi au încercat să evite controlul de frontieră deoarece au statutul de al doilea şofer şi nu aveau documentele necesare pentru a dovedi acest lucru", se precizează în comunicatul Poliţiei de Frontieră.

Bărbaţii au fost preluaţi de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică din punctul de frontieră, care au dispus măsura izolării acestora la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile. Cei doi tineri au cetăţenie dublă, română şi ucraineană, iar în România au domiciliile pe raza judeţelor Botoşani, respectiv Suceava.

Totodată, cei doi sunt cercetaţi acum pentru săvârşirea infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, ancheta derulându-se sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Jenante imagini! / Loredana, dezmăț la restaurant cu „morcovul” italian

2 „Stă ca disperata agățată de Bodi prin cluburi”

3 Adevăr, intoxicare? / Armele furnizate de către Occident nu vor ajuta Ucraina într-un eventual conflict cu Rusia

4 Putin plănuiește o lovitură de stat în Ucraina pentru a-și instala propriul guvern marionetă / Lista complotiști…

5 Încă un mesaj pro-Rusia de la vârful Germaniei!