Suceava: Dosar penal cu privire la faptul că şeful UPU a SJU ar fi obstrucţionat cadrele medicale să folosească echipament de protecţie

Suceava: Dosar penal cu privire la faptul că şeful UPU a SJU ar fi obstrucţionat cadrele medicale să folosească echipament de protecţie

Poliţiştii judiciarişti din cadrul IPJ Suceava, sub supravegherea procurorilor, au demarat urmărirea penală pentru comiterea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava, după ce şeful UPU din cadrul unităţii medicale, Liviu Cîrlan, a obstrucţionat cadrele medicale să folosească echipamentul de protecţie.

Într-un comunicat de presă remis AGERPRES, joi, de Biroul de presă al Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, se arată că, examinând materialul aferent sesizării SJU Suceava nr. TR45/22.04.2020, înaintat pe 23 aprilie, în temeiul dispoziţiilor art. 292 Cod pr. Penală, procurorii s-au sesizat din oficiu pentru săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, urmărirea penală urmând a fi efectuată de către organele de cercetare penală ale poliţiei judiciare din cadrul IPJ Suceava, Poliţia municipiului Suceava - Biroul de Investigaţii Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava.

Potrivit procurorilor, în fapt, s-a reţinut că, pe 20 aprilie, la UPU a SJU Suceava, din dispoziţia medicului şef de secţie, personalul medical din cadrul acestei unităţi, care îşi desfăşura activitatea în sectorul suspect COVID, nu a fost echipat corespunzător, respectiv cu mască FFP3, combinezon, ochelari, vizieră, cizme şi mănuşi chirurgicale, potrivit Ordinului 555/2020, respectiv 533/2020.

Procurorii au constatat, în aceste condiţii, că nu au fost respectate măsurile dispuse în cadrul unităţii medicale, cu privire la reglementările legislative în vigoare privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infecto-contagioase.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt, a circumstanţelor de comitere a faptelor şi a stabilirii răspunderii penale a tuturor participanţilor, urmând ca cercetările să fie extinse şi sub aspectul săvârşirii altor infracţiuni şi al lămuririi cauzei sub toate aspectele. AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”