Suceava: Echipament de testare RT-PCR şi 10 ventilatoare pentru ATI, asigurate de municipalitate pentru SJU

Suceava: Echipament de testare RT-PCR şi 10 ventilatoare pentru ATI, asigurate de municipalitate pentru SJU

Primarul Ion Lungu a anunţat, joi, că urmează să ajungă la Suceava echipamentul de testare pentru noul noul coronavirus tip RT-PCR, produs în Coreea de Sud, care va fi donat Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU).

"Îl recepţionăm la Primăria Municipiului Suceava, după care îl donăm Spitalului Judeţean de Urgenţă "Sfântul Ioan cel Nou" Suceava în vederea creşterii capacităţii de testare pentru noul coronavirus", a spus Lungu.

Valoarea contractului pentru achiziţia echipamentelor necesare, semnat săptămâna trecută cu firma Praxis Medica din Iaşi, are o valoare de 429.158,82 de lei.

SJU are deja funcţional un echipament performant pentru circa 200 de teste pe zi, pus la dispoziţie de Universitatea ''Ştefan cel Mare'' Suceava.

Primarul Sucevei a mai spus că vor fi achiziţionate 10 ventilatoare pentru Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a SJU.

Potrivit primarului, în urma discuţiilor purtate săptămâna trecută cu premierul Ludovic Orban şi cu ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, au început să ajungă la SJU Suceava medicamentele necesare tratării COVID-19, exemplificând cu Plaquenil.

"Fac tot ce pot să ajungem cu spitalul într-o stare de normalitate, pentru că toţi depindem de acest spital dacă vom avea probleme", a afirmat Lungu. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria