Suceava: Gospodării inundate și turiști evacuați la Vatra Dornei, din cauza inundațiilor

Pompierii militari au intervenit sâmbătă seara după ce mai multe gospodării din Zona Dornelor au fost inundate în urma creșterii temperaturilor și a precipitațiilor căzute, se arată într-un comunicat remis AGERPRES de Biroul de presă al ISU Suceava.

Potrivit ISU Suceava, s-au înregistrat creșteri rapide ale debitelor în bazinele râurilor Dorna și Bistrița, iar temperatura crescută a favorizat topirea zăpezilor de pe versanți și a ghețurilor din albii.

Apa revărsată din albia râurilor a afectat șapte case, două anexe și 12 curți, toate din municipiul Vatra Dornei, iar pompierii militari au intervenit cu motopompe pentru evacuarea apei și saci de nisip pentru ridicarea unor diguri de protecție.

''De la primele semne de creștere a debitelor, la nivelul Detașamentului de Pompieri Vatra Dornei s-au pregătit tehnica și mijloacele de intervenție și a fost crescută capacitatea operațională prin chemarea la serviciu a militarilor aflați în tura liberă (...) Au fost informați membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava și toate primăriile din zona amenințată cu privire la pericolul producerii de inundații, urmând ca președinții comitetelor locale pentru situații de urgență să asigure permanența la nivelul fiecărei unități administrativ teritoriale. Echipaje ale lucrătorilor SGA, ale pompierilor militari și ale polițiștilor au monitorizat permanent zonele'', se arată în comunicat.

Un număr de 30 de pompieri militari au intervenit cu trei autospeciale și patru motopompe, pentru evacuarea apei și pentru ridicarea unor diguri din saci de nisip, în zonele în care apa amenința gospodăriile.

Au mai intervenit lucrători ai Comitetului Local pentru Situații de Urgență Vatra Dornei, cu primarul și viceprimarul municipiului, precum și primarul și voluntari ai comunei Dorna Candrenilor, cu utilaje și accesorii specifice.

Totodată, patru turiști au fost evacuați de la o pensiune, care era în pericol să fie inundată.

''Echipajele structurilor implicate în gestionarea situațiilor de urgență au rămas mobilizate în teren în sprijinul populației și pe timpul nopții. Din ordinul prefectului Constantin Harasim, duminică dimineață, echipa pirotehnică a ISU Suceava se va deplasa la Vatra Dornei pentru a interveni cu material exploziv asupra podului de gheață de pe râul Bistrița'', se mai arată n comunicat.

AGERPRES / (AS — autor: Silvia Marcu, editor: Marius Frățilă, editor online: Adrian Dădârlat)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Digi24 / Propunerile controversate de pe lista lui Orban. Cum arată ultima variantă a Guvernului

2 Bursa zvonurilor / Care sunt miniștrii care ar putea face parte din Guvernul Orban. Sighiartău, dat la o parte

3 Curvăsăria îngroapă România! Fosta „chinezului” din Guvernul PSD, dată afară din directoratul Transelectrica d…

4 Din sânge de hoț! / Compania germană Schweinemast Brader a cerut insolvența fermei Salcia după ce băiatul lui Dr…

5 BREAKING / Meleșcanu ar putea fi demis de la șefia Senatului prin decizie a CCR! Judecătorul raportor, Daniel Mo…

recomandări

Te ia DNA: Ghita Sebastian, Teamnet, Hidrocanal

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Scene uimitoare filmate prin procedeu time lapse creează impresia unei alte lumi