Suceava: Mai multe hale, o linie de producţie şi un depozit de rumeguş au ars în incendiu la Vatra Dornei

Suceava: Mai multe hale, o linie de producţie şi un depozit de rumeguş au ars în incendiu la Vatra Dornei

Mai multe hale, o linie de producţie şi un depozit de rumeguş de la o firmă de prelucrare a lemnului din municipiul Vatra Dornei au ars, luni, într-un incendiu cauzat de un scurtcircuit la utilaje lăsate sub tensiune, a informat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată.

Potrivit sursei citate, pentru localizarea şi lichidarea incendiului au intervenit pompierii militari de la subunităţile din Vatra Dornei şi Câmpulung Moldovenesc cu şase autospeciale de stingere, două autoscări mecanice şi două ambulanţe SMURD.

Totodată, din partea Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă al municipiului Vatra Dornei s-a intervenit cu două utilaje pentru îndepărtarea elementelor de construcţie afectate de flăcări.

În sprijinul forţelor de intervenţie au fost trimise şi două echipaje de la ISU Bistriţa-Năsăud şi alte trei de la Detaşamentele Fălticeni şi Rădăuţi, însă acestea au fost întoarse din drum, după ce incendiul a fost localizat şi nu a mai fost necesar ajutorul acestora.

Incendiul a fost observat şi anunţat cu întârziere, astfel încât, la sosirea echipajelor, ardeau generalizat mai multe construcţii, cu pericol de propagare la clădirile proprietăţilor învecinate.

Potrivit Lui Alin Găleată, un al factor favorizant pentru dezvoltarea rapidă a flăcărilor a fost cantitatea mare de masă lemnoasă, inclusiv construcţiile fiind majoritare din lemn şi/sau pe structură metalică.

În incendiu au ars centrala termică, o hala producţie brichete, o hală producţie peleţi, o hală debitare gater, o hală metalică pentru uscare cherestea, o anexă cu destinaţie "locuinţă", un depozit de rumeguş şi o hală producţie-prelucrare masă lemnoasă.

S-au degradat utilaje pentru prelucrarea lemnului şi alte bunuri specifice activităţii.

De asemenea, s-a degradat o fereastră din PVC de la o locuinţă învecinată, pe o suprafaţă de aproximativ şase metri pătraţi.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit, produs la maşini, utilaje şi aparate tehnologice lăsate sub tensiune.

Nu s-au înregistrat victime.

Pompierii au salvat trei locuinţe particulare, un motel, un sevice auto şi un atelier de tâmplărie (două construcţii corp comun), precum şi un atelier mecanic.

Luni dimineaţa la ora 7:00 pompierii militari lucrau pentru identificarea şi lichidarea focarelor ascunse şi pentru îndepărtarea elementelor de construcţie afectate de incendiu. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Românca ucisă de rechin în Egipt lipsea de două zile din hotelul de 5 stele în care era cazată

2 Totul se petrece în sectorul românesc al Mării Negre / Priviți, americanii și NATO stau cu ochii pe ruși ca pe butelie

3 Un propagandist al Kremlinului se plânge că rușilor li se scuipă în cafea, când frecventează restaurantele din Europa

4 VIDEO Priviți, „dihăniile HIMARS” au început să facă diferența pe câmpul de luptă în favoarea Ucrainei

5 Șeful armatei SUA / În mod clar, China își construiește capacitatea de a ataca Taiwanul