Suceava: Organizatorii protestului împotriva certificatului verde şi vaccinării anti-COVID, amendaţi de jandarmi

Suceava: Organizatorii protestului împotriva certificatului verde şi vaccinării anti-COVID, amendaţi de jandarmi

Cei doi organizatori ai protestului desfăşurat duminică la Suceava au fost sancţionaţi cu amendă în valoare de câte 3.000 de lei pentru că nu au respectat prevederile legale în vigoare aplicabile în astfel de situaţii.

Într-un comunicat remis AGERPRES, luni, de Biroul de presă al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJ) Suceava se arată că jandarmii au asigurat măsurile de ordine şi siguranţă publică la protestul organizat pe esplanada din centrul municipiului, principalul obiectiv al forţelor de ordine fiind desfăşurarea în condiţii de siguranţă şi fără incidente a manifestării.

''Facem precizarea că cei doi organizatori ai protestului au fost sancţionaţi cu amendă contravenţională în valoare de 3.000 lei fiecare. Totodată, participanţilor la manifestaţie li s-au adus permanent la cunoştinţă prevederile legale şi măsurile care necesită a fi respectate, aceştia fiind avertizaţi verbal'', a precizat sursa citată.

Câteva sute de persoane au protestat, duminică, în centrul Sucevei faţă de obligativitatea certificatului verde, a restricţiilor impuse de pandemie şi pentru prezenţa fizică la şcoală a elevilor.

Protestul , ce s-a desfăşurat pe esplanada din faţa Casei de Cultură, a fost organizat de Asociaţia "Bucovina Profundă" şi Grupul civic "Suceava Educată", participanţii fiind din mai multe localităţi ale judeţului şi, potrivit organizatorilor, au ajuns şi oameni veniţi din alte oraşe ale ţării, cum ar fi Bucureşti, Arad, Braşov, Neamţ, Botoşani sau Iaşi.

Participanţii la protest au scandat "Libertate!", "Vrem libertate, nu certificate!", "Noi românii, noi suntem stăpânii", "Nu cedăm, nu ne vaccinăm", "Vrem tratamente, nu experimente" şi au purtat pancarte pe care scria "Dreptul la educaţie este constituţional", "Stop paşaportului verde", "Certificatul verde dăunează grav libertăţii" sau "Vrem şcoala offline".

"Trebuie să ne definim tot timpul să nu uităm cine suntem. Este un lucru trist, dar dacă noi uităm cine suntem, ce vom spune copiilor noştri că suntem?! Ce lume vom lăsa copiilor noştri? Ne comportăm ca un popor de oi care invită lupii să ne stăpânească", a spus, în debutul mitingului, liderul grupului civic ''Bucovina Profundă'', Mircea Puşcaşu.

Potrivit manifestului organizatorilor, prin acest protest se cere încetarea tuturor restricţiilor şi a stării de alertă, abrogarea Legii 55/2020, dar şi renunţarea la politicile sanitare bazate pe obligativităţi şi trecerea la cele bazate pe recomandări, care respectă libertatea individuală, protejarea celor vulnerabili prin oferirea de servicii şi facilităţi, plus program naţional de profilaxie. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...