Suceava: Percheziţii pentru destructurarea unui grup infracţional specializat în trafic de droguri

Suceava: Percheziţii pentru destructurarea unui grup infracţional specializat în trafic de droguri

Patru persoane vor fi audiate în urma a şapte percheziţii domiciliare efectuate de procurori DIICOT în cadrul unei acţiuni de destructurare a unui grup infracţional specializat în trafic de droguri, a informat, luni, DIICOT Suceava.

Potrivit sursei citate, pe 30 mai 2022, procurori ai DIICOT Suceava, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava - Serviciul Antidrog, a efectuat şapte percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Suceava şi Neamţ, în cadrul unei acţiuni ce vizează destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în traficul de droguri de risc şi efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În cauză s-a reţinut că, începând cu luna decembrie a anului 2020, pe raza municipiului Fălticeni, a fost constituit un grup infracţional organizat, în scopul comiterii traficului de droguri de risc şi substanţe cu efect psihoactiv, grup care a acţionat în principal pe raza municipiului Fălticeni şi a localităţilor limitrofe.

În vederea procurării substanţelor interzise, din categoriile mai sus menţionate, membrii grupului au folosit conexiunile dezvoltate la nivel naţional (din judeţele Iaşi şi Neamţ).

Cu ocazia efectuării percheziţiilor domiciliare au fost identificate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor suma de 4.500 de lei, mai multe plicuri din plastic ce conţin fragmente vegetale, 6 grindere, 2 cântare de precizie, 7 resturi de ţigară confecţionate manual, seminţe de canabis, precum şi un număr de 35 de plante de canabis, de diferite mărimi.

La sediul DIICOT Suceava vor fi conduse în vederea audierii patru persoane.

Acţiunea beneficiază de sprijinul poliţiştilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava - Serviciul Antidrog, precum şi al luptătorilor din cadrul IPJ - SAS şi al jandarmilor din cadrul IJJ Suceava.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro