Suceava: Peste 13.500 de persoane au ieşit din autoizolarea la domiciliu

Suceava: Peste 13.500 de persoane au ieşit din autoizolarea la domiciliu

Un număr de 521 de persoane se află în autoizolare la domiciliu, iar 13.539 au ieşit de sub incidenţa acestei măsuri de la instituirea stării de urgenţă şi până în prezent, au informat, marţi, reprezentanţii Prefecturii Suceava.

Sursa citată a precizat că, în prezent, sunt plasate în carantină instituţionalizată 481 de persoane, iar 1.802 au ieşit din acest regim.

''Au fost externate din spital 972 de persoane, iar 575 de persoane au fost declarate vindecate'', au anunţat reprezentanţii Prefecturii.

Pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice, pe raza judeţului au acţionat 378 poliţişti, 98 jandarmi, 4 poliţişti de frontieră, 94 poliţişti locali şi 16 militari MApN.

În ceea ce priveşte activităţile desfăşurate în contextul prevenirii răspândirii COVID-19, în ultimele 24 de ore au fost executate 67 de misiuni, cele mai multe pentru verificarea respectării interdicţiilor impuse persoanelor aflate în izolare/carantină.

Au fost verificate 580 persoane cu privire la respectarea interdicţiilor impuse şi nu au fost aplicate sancţiuni pentru nerespectarea măsurilor de izolare sau carantină.

Au fost aplicate 124 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 216.325 lei, fiind constatate şi două infracţiuni.

În ultimele 24 de ore au fost depistate 119 persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei, pentru care au fost constatate şi aplicate tot atâtea sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 191.500 lei.

Personalul MAI din cadrul dispozitivelor constituite pentru carantinarea municipiului Suceava şi pentru asigurarea zonei de protecţie au constatat 21 fapte de natură contravenţională, valoarea totală a sancţiunilor contravenţionale aplicate fiind de 21.075 lei. Totodată, au fost înregistrate trei infracţiuni. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”