Suceava: Peste 14.800 persoane au ieşit din autoizolare; în judeţ s-au efectuat 14.459 teste COVID-19

Suceava: Peste 14.800 persoane au ieşit din autoizolare; în judeţ s-au efectuat 14.459 teste COVID-19

Un număr de 211 persoane se află în autoizolare la domiciliu, iar 14.862 au ieşit de sub incidenţa acestei măsuri de la instituirea stării de urgenţă şi până în prezent, a informat, luni, Prefectura Suceava.

Totodată, 699 persoane sunt plasate în carantină instituţionalizată, iar alte 2.232 au ieşit din carantină până în prezent.

Potrivit sursei citate, în judeţul Suceava au fost efectuate 14.459 de teste, iar conform situaţiei repartizării cazurilor confirmate COVID-19 până pe 11 mai şi a celor rămase în evoluţie până la această dată, întocmită de către DSP Suceava, la nivelul judeţului, se înregistrează 676 cazuri de COVID-19 în evoluţie.

Pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice, pe raza judeţului au acţionat 326 de poliţişti, 116 jandarmi, 4 poliţişti de frontieră, 83 poliţişti locali şi 22 militari MApN, organizaţi în 241 de patrule.

În ceea ce priveşte acţiunile desfăşurate în contextul evoluţie COVID-19, acestea au constat, în ultimele 24 de ore, în 73 de misiuni, cele mai multe pentru verificarea respectării interdicţiilor impuse persoanelor aflate în izolare/carantină, fiind verificate 470 persoane cu privire la respectarea interdicţiilor impuse şi nu au fost aplicate sancţiuni pentru nerespectarea măsurilor de izolare.

Au fost constatate şi aplicate 56 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 97.515 lei.

În perioada de referinţă au fost depistate două persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei.

Personalul MAI din cadrul dispozitivelor constituite pentru carantinarea municipiului Suceava şi pentru asigurarea zonei de protecţie au constatat şapte fapte de natură contravenţională, fiind aplicate sancţiuni în valoare totală de 3.755 lei. AGERPRES / (AS - autor: Silvia Marcu, editor: Marius Frăţilă, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”