Suceava: Preşedintele CJ anunţă semnarea la Ministerul Transporturilor a protocolului pentru Drumul Expres A7

Suceava: Preşedintele CJ anunţă semnarea la Ministerul Transporturilor a protocolului pentru Drumul Expres A7

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, marţi, că a semnat, la Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, cu ministrul Sorin Grindeanu şi conducerea Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), primarul Sucevei, preşedintele CJ Botoşani şi primarul municipiului Botoşani, protocolul de colaborare pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate şi a proiectului tehnic al obiectivului Drum Expres A7 Suceava - Botoşani.

"Am făcut un pas important în ceea ce priveşte parteneriatul administraţiilor locale din judeţele Suceava şi Botoşani cu Guvernul României pentru construcţia Drumului Expres A7 Suceava-Botoşani, ca prelungire a Autostrăzii A7 (...) Mă bucur că am avut prilejul să fi putut susţine în Coaliţia de Guvernare includerea în actualul Program de Guvernare a acestui drum rapid şi că, la începutul acestui an, în luna ianuarie, am propus şi Consiliului Judeţean Botoşani să fim parteneri în acest proiect", a spus Flutur.

El a arătat că, prin realizarea acestui drum expres, se are în vedere îmbunătăţirea legăturii Sucevei şi Botoşaniului cu Aeroportul Internaţional "Ştefan cel Mare" Suceava, precum şi cu viitoarea Autostradă A7, aflată în curs de proiectare, asigurând, de asemenea, legătura cu Şoseaua Nordului.

"Pe această rută, Suceava - Botoşani, sunt convins că se va dezvolta o zonă economică puternică, având la dispoziţie atât conexiune rutieră rapidă, precum şi infrastructura aeroportuară, iar noi ne pregătim pentru a ne implica cu toate forţele pentru finalizarea investiţiei", a spus Flutur.

El a precizat că Drumul Expres Suceava - Botoşani va avea o lungime de 26 de kilometri, iar valoarea investiţiei se ridică la circa 124 de milioane de euro. AGERPRES / (AS - autor: Silvia Marcu, editor: Marius Frăţilă, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...