Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Suceava: Procurorii DNA au dispus măsura controlului judiciar pe 60 de zile pentru directoarea Casei de Pensii

Procurorii Serviciului Teritorial (ST) Suceava al DNA au dispus, marți seara, instituirea măsurii preventive a controlului judiciar pentru o perioadă 60 de zile pe numele directoarei executive a Casei Județene de Pensii (CJP) Suceava, Maria Camelia Huțul, suspectată de săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și instigare la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații care nu sunt destinate publicității.

Potrivit unui comunicat de presă transmis AGERPRES de ST Suceava al DNA, directoarea Casei de Pensii Suceava are obligația ca în perioada menționată să nu părăsească țara fără acordul prealabil al procurorului, de a nu se apropia sau de a intra în contact cu o serie de martori, precum și interdicția de a exercita profesia de director la Casa Județeană de Pensii, în virtutea căreia ar fi săvârșit ambele infracțiuni în legătură cu care a fost demarată urmărirea penală.

Potrivit unui comunicat transmis anterior de procurorii DNA, în perioada 16-17 mai 2016 și pe 27 octombrie 2016, în calitate de director executiv al CJP Suceava, Chițul ar fi pretins și primit de la un martor în cauză, câte 2.000 lei, în schimbul cărora i-a promis că îl va menține în funcția de conducere deținută la nivelul aceleiași instituții, având influență printre funcționarii de la conducerea Casei Naționale de Pensii.

De asemenea, șefa CJP este suspectată că, în perioadele 24 octombrie 2016—9 noiembrie 2016 și, respectiv, 3 ianuarie 2017—10 ianuarie 2017, l-a determinat pe același martor ca, în virtutea calității de președinte al comisiei de concurs pentru ocuparea unei funcții vacante de execuție în cadrul CJP Suceava, să întocmească și să-i remită întrebările și răspunsurile pentru două concursuri din 9 noiembrie 2016 și, respectiv, 18 ianuarie 2017, pe care, la rândul ei, le-a transmis mai departe candidatului agreat, înaintea examinărilor, în scopul ca acesta să fie declarat admis și să ocupe funcția vacantă, prin fraudarea concursurilor.

"Suspectei i s-au adus la cunoștință drepturile și obligațiile procesuale, garantându-i-se dreptul la apărare", se arată în comunicatul DNA.

Șefa CJP Suceava a fost ridicată, marți, de la sediul instituției și condusă la sediul DNA pentru audieri.

Procurorii anticorupție au efectuat anterior, în cursul dimineții, percheziții atât la domiciliul acesteia, cât și la sediul CJP.

AGERPRES / (AS — autor: Cristian Lupașcu, editor: Marius Frățilă, editor online: Irina Giurgiu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Timmermans / Kovesi este un procuror excelent. Nu poate exista nicio amnistie pentru politicienii corupți

2 Zegrean / Kovesi va deveni șefa Parchetului European, în martie!

3 CUTREMUR! Procurorul din 10 august rupe tăcerea! Cum se încearcă ANULAREA dosarului REPRESIUNII!

4 ALERTĂ Rareș Bogdan, semnal de ALARMĂ după demisia șefului AEP! Scenariu CUTREMURĂTOR pus la cale de Dragnea ș…

5 BREAKING Președintele Autorității Electorale Permanente, Daniel Barbu, a DEMISIONAT!

recomandări

Te ia DNA: Toma Vărgatu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cea mai faimoasă pisicuță de pe internet