Suceava: Resursa umană a SJU asigurată la 50% din capacitate; ATI are 42 de paturi cu ventilatoare

Suceava: Resursa umană a SJU asigurată la 50% din capacitate; ATI are 42 de paturi cu ventilatoare

Coordonatorul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava, secretarul de stat Ionel Oprea, a declarat în şedinţa operativă de marţi de la Palatul Administrativ, că în prezent situaţia în cadrul unităţii spitaliceşti este stabilă, fiind asigurată resursa umană la 50% din capacitate, prin angajarea asistentelor, infirmierelor şi îngrijitoarelor puse la dispoziţie prin efortul comun societate civilă - administraţie.

Într-un comunicat remis AGERPRES de Prefectura Suceava se arată că, potrivit lui Oprea, SJU are în prezent cea mai mare capacitate de ventilare din ţară, secţia ATI fiind pregătită cu 42 de paturi prevăzute cu ventilatoare.

În cadrul şedinţei de marţi, Oprea a precizat că în Secţia ATI a SJU Suceava sunt în prezent doar şapte persoane intubate, ''ceea ce indică o diminuare a crizei''.

Totodată, coordonatorul SJU Suceava a comunicat că s-a dispus şi realizat reorganizarea gestiunii de farmacie pentru vizualizarea stocurilor disponibile, fiecare medic având posibilitatea verificării, în timp real, a existenţei medicamentelor necesare, în cazul lipsei putând solicita, prin raport, achiziţionarea acestora. De asemenea, s-a dispus calcularea costului mediu per pacient în situaţii de criză, acesta fiind o informaţie importantă în fundamentarea necesarului de resurse financiare ce trebuie alocat.

Oprea a mai spus că a dat dispoziţie pentru a fi elaborat Ghidul de îngrijiri al bolnavului de COVID-19, ''document esenţial în contextul actual ce va fi extrem de util atât personalului medical cât şi voluntarilor''. AGERPRES / (AS - autor: Silvia Marcu, editor: Marius Frăţilă, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria