Suceava: Resursa umană a SJU asigurată la 50% din capacitate; ATI are 42 de paturi cu ventilatoare

Suceava: Resursa umană a SJU asigurată la 50% din capacitate; ATI are 42 de paturi cu ventilatoare

Coordonatorul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava, secretarul de stat Ionel Oprea, a declarat în şedinţa operativă de marţi de la Palatul Administrativ, că în prezent situaţia în cadrul unităţii spitaliceşti este stabilă, fiind asigurată resursa umană la 50% din capacitate, prin angajarea asistentelor, infirmierelor şi îngrijitoarelor puse la dispoziţie prin efortul comun societate civilă - administraţie.

Într-un comunicat remis AGERPRES de Prefectura Suceava se arată că, potrivit lui Oprea, SJU are în prezent cea mai mare capacitate de ventilare din ţară, secţia ATI fiind pregătită cu 42 de paturi prevăzute cu ventilatoare.

În cadrul şedinţei de marţi, Oprea a precizat că în Secţia ATI a SJU Suceava sunt în prezent doar şapte persoane intubate, ''ceea ce indică o diminuare a crizei''.

Totodată, coordonatorul SJU Suceava a comunicat că s-a dispus şi realizat reorganizarea gestiunii de farmacie pentru vizualizarea stocurilor disponibile, fiecare medic având posibilitatea verificării, în timp real, a existenţei medicamentelor necesare, în cazul lipsei putând solicita, prin raport, achiziţionarea acestora. De asemenea, s-a dispus calcularea costului mediu per pacient în situaţii de criză, acesta fiind o informaţie importantă în fundamentarea necesarului de resurse financiare ce trebuie alocat.

Oprea a mai spus că a dat dispoziţie pentru a fi elaborat Ghidul de îngrijiri al bolnavului de COVID-19, ''document esenţial în contextul actual ce va fi extrem de util atât personalului medical cât şi voluntarilor''. AGERPRES / (AS - autor: Silvia Marcu, editor: Marius Frăţilă, editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Hopa! Rușii au aruncat în luptă Terminator, noile mașini de sprijinire a tancurilor

2 VIDEO Așa fac rușii cu răniții? / „Comandantul de batalion îl împușcă mortal”

3 Cât va rezista la suprafață? / Rusia a mai adus o navă purtătoare de rachete Kalibr în Marea Neagră

4 VIDEO Cacealmaua Eurovision / Momentul de consternare al prezentatoarei TVR când i s-a refuzat să anunțe în direct voturile juriului din România

5 De citit! / „Asta nu e idioțenie, ci sabotaj direct”