Suceava: SJU ia măsuri de reintegrare în activitate a cadrelor medicale; se are în vedere creşterea capacităţii de testare

Suceava: SJU ia măsuri de reintegrare în activitate a cadrelor medicale; se are în vedere creşterea capacităţii de testare

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava, împreună cu Consiliul Medical, urmează să ia măsuri de reintegrare în activitate a personalului medical şi de creştere a calităţii actului medical şi funcţionare în parametri optimi a unităţii spitaliceşti, a informat printr-un comunicat de presă, miercuri, Prefectura Suceava.

Sursa citată precizează că, în discuţiile purtate cu ministrul secretar de stat Ionel Oprea, coordonatorul activităţii unităţii medicale din SJU, s-au dat asigurări că aceste măsuri se vor lua în condiţii de maximă siguranţă şi securitate a personalului medical.

Totodată, Prefectura informează că la nivelul DSP Suceava sunt continuate demersurile în vederea creşterii capacităţii de testare la nivelul judeţului, de definitivare a anchetelor epidemiologice, de îmbunătăţire a timpilor de răspuns şi de corelare a datelor, cu informarea corectă şi actualizată a situaţiei curente.

Potrivit sursei citate, conducerea SJU a precizat că a crescut capacitatea de testare la aproximativ 250 de teste/zi, făcându-se eforturi pentru operaţionalizarea celorlalte aparate de testare care au fost donate spitalului.

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, şi subprefectul Laura Morar au avut, miercuri, două şedinţe operative la sediul DSP Suceava şi la SJU, unde împreună cu coordonatorul activităţii SJU Suceava, subsecretarul de stat Ovidiu Şandor şi directorul executiv interimar al DSP Suceava, Manuela Trifan, a fost analizată situaţia existentă în acest moment la nivelul unităţii medicale, dar şi a celorlalte instituţii implicate direct în gestionarea crizei generate de infecţia cu noul coronavirus.

''În urma analizei efectuate în cadrul şedinţei operative a reieşit faptul că situaţia este în curs de stabilizare, fiind necesară asigurarea unei gestionări eficiente a focarului epidemic în perioada următoare. Toate măsurile adoptate ţin cont de dinamica situaţiei şi dimensiunile focarului epidemiologic, iar dispoziţiile integrate de acţiune vizează crearea unui cadru organizatoric echilibrat, cu respectarea prevederilor legale aplicabile. Metodologiile de control epidemiologic au fost stabilite cu sprijinul şi expertiza doamnei dr. Daniela Marcoci, şef serviciu Programe de sănătate în cadrul Direcţiei de Sănătate Publice Neamţ, detaşată temporar în cadrul Spitalului Judeţean Suceava. Toate eforturile instituţiilor implicate în gestionarea contextului epidemiologic se concentrează, în context legal, pe identificarea, cooptarea şi gestionarea cu promptitudine şi eficienţă a tuturor resurselor necesare care să asigure respectarea normelor epidemiologice de protecţie şi siguranţă, precum şi limitarea şi prevenirea răspândirii contaminărilor cu noul coronavirus", se arată în comunicat. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”