Suceava: SJU nu are paturi libere la ATI pentru pacienţi COVID, a treia zi consecutiv

Suceava: SJU nu are paturi libere la ATI pentru pacienţi COVID, a treia zi consecutiv

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Suceava nu dispune de niciun pat liber la ATI, pentru a treia zi consecutiv, iar 76 de pacienţi prezintă forme severe şi grave de boală.

Potrivit Prefecturii Suceava, în prezent, din totalul celor 535 pacienţi internaţi în SJU, 198 pacienţi sunt diagnosticaţi cu COVID-19, alţi 86 sunt în zona tampon şi 251 pacienţi sunt cu afecţiuni non-COVID.

Din totalul pacienţilor COVID, 108 prezintă forme medii ale bolii, 14 prezintă forme uşoare, 57 prezintă forme severe, 19 cu forme grave sunt internaţi în secţia ATI, nouă fiind ventilaţi mecanic.

SJU Suceava dispune, la această dată, de 389 paturi libere, dintre care 34 pentru pacienţi COVID, 242 în sectorul non-COVID, 113 pentru zona tampon, unitatea ATI nu are niciun pat disponibil pentru pacienţi COVID, sunt 32 de ventilatoare libere, din care 17 pentru pacienţi COVID.

La Spitalul Municipal Rădăuţi sunt internaţi 76 pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19 şi patru persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus, la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc sunt 29 de pacienţi COVID şi cinci persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus, la Spitalul Municipal Vatra Dornei sunt 17 pacienţi diagnosticaţi COVID şi două persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus, la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului sunt 23 de pacienţi COVID, iar la Spitalul Boli Cronice Siret sunt internaţi 19 pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19 şi trei persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus.

Totalul persoanelor internate şi diagnosticate cu COVID-19, în judeţ, este de 362, iar cel al persoanelor suspecte de infecţie cu noul coronavirus este de 100.

Numărul total de persoane testate este de 81.505, în ultimele 24 de ore fiind testate 935 de persoane.

În prezent, în judeţul Suceava sunt 1.818 cazuri de infecţie cu noul coronavirus în evoluţie. AGERPRES / (AS - autor: Silvia Marcu, editor: Marius Frăţilă, editor online: Gabriela Badea) 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țoapa o să vomite venin! „Gură de aur” și Reghe, poze în tandrețuri!

2 Furnizorii de gaze trimit notificări cu tarife noi exorbitante

3 FOTO O profesoară de 41 de ani însărcinată a fost arestată după ce s-a culcat cu un elev de 15 ani

4 De citit!

5 Așa o fi?