Suceava: Spitalul Judeţean de Urgenţă nu mai are niciun pat liber la ATI, pentru pacienţii cu COVID-19

Suceava: Spitalul Judeţean de Urgenţă nu mai are niciun pat liber la ATI, pentru pacienţii cu COVID-19

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava nu dispune în prezent de niciun pat liber în Secţia de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) pentru pacienţii cu COVID-19, a informat, marţi, Prefectura Suceava.

"Spitalul Judeţean de Urgenţă "Sf. Ioan cel Nou" Suceava dispune, la această dată, de 311 de paturi libere din care 38 pentru pacienţi COVID-19, 183 în sectorul non-COVID şi 90 pentru zona tampon. La unitatea ATI nu sunt paturi disponibile pentru pacienţi COVID, dar conform precizărilor directorului medical SJU Suceava, dr. Grămadă, locurile la ATI pentru COVID vor fi adaptate în dinamică. De asemenea, la unitatea ATI sunt 14 ventilatoare libere din care două pentru pacienţi COVID-19", precizează sursa citată.

Potrivit Prefecturii Suceava, marţi dimineaţă, conform datelor centralizate de către DSP Suceava, la nivelul judeţului se înregistra un număr de 5.692 de persoane declarate vindecate de noul coronavirus.

În judeţ, în ultimele 24 de ore, au fost internate 12 persoane diagnosticate cu COVID-19, în acelaşi interval de timp fiind externate 19 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 615 pacienţi internaţi în SJU Suceava, 184 pacienţi sunt diagnosticaţi cu COVID- 19, alţi 106 pacienţi sunt în zona tampon şi 325 pacienţi sunt cu alte afecţiuni non-COVID.

Dintre cei 184 pacienţi diagnosticaţi COVID-19, un număr de 55 prezintă forme medii ale bolii, 72 prezintă forme uşoare, 37 au forme severe şi 20 prezintă forme grave şi sunt internaţi în secţia ATI, cinci fiind ventilaţi mecanic.

În judeţul Suceava sunt 586 de cazuri de infecţie cu noul coronavirus în evoluţie, incidenţa cumulată a cazurilor de infectare fiind de 0,77 la mia de locuitori. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Cu ăștia vrea Rusia să cucerească Ucraina?

2 VIDEO Păzea, Ucraina, că vin trupele de „elită” ale Rusiei!

3 Pe internet circulă informația neconfirmată că Xi Jinping a fost plasat în arest la domiciliu de către Armată

4 Bătrânul care s-a aruncat cu soția de la etajul 7 a fost demnitar în Guvernul Văcăroiu / Ce a scris în biletul de adio

5 I-a condamnat la moarte / Putin a refuzat cererea comandanților ruși de retragere din orașul Herson, într-un mod ordonat, pentru salvarea vieților solda…